15:26
Добро і чуйність - серед нас...

 3 грудня українське суспільство зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів.  Саме в цей день ми разом з усією світовою спільнотою ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідуємо наші зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.

   Понад 650 мільйонів людей у світі живуть з інвалідністю. Це становить 10-15% усього населення планети. І не має жодної людини, яка б могла із 100-відсотковою впевненістю вважати, що ця біда ніколи її не торкнеться або якось омине. А особливо зараз, коли кожного дня гинуть невинні жителі нашої країни і ще більша кількість стає інвалідами.

   З метою привернення уваги суспільства до проблем інвалідів та формування позитивної громадської думки, толерантного ставлення до дітей-інвалідів, руйнування психологічних, фізичних, соціальних бар’єрів, які виключають або обмежують участь  дітей-інвалідів у повноцінній життєтворчій діяльності у школі було проведено  ряд заходів.

   Зокрема, у кожному класі проведено уроки доброти на тему «Дивіться на нас як на рівних». До дітей школи, які мають особливі вади завітали в гості учні-волонтери, однокласники, класні керівники, дирекція школи. В нашому навчальному закладі нараховується 4 учнів, які  знаходяться на індивідуальній формі навчання. Саме для цих учнів була проведена акція «Подаруй посмішку», під час якої було зібрано солодощі та іграшки .

   До випускниці школи Фаринець Ірини  з самого ранку навідалися  директор школи Удут Х. В. та педагог-організатор Масалова М. І., які  подарували їй приємні хвилини спілкування та подарунки. Але найціннішим в цій зустрічі стали  щире спілкування, посмішка та радісні очі.

   З року в рік класний колектив 8-А під керівництвом класного керівника Пушкарович С. В. відвідує учня  класу Цанька Семена, який навчається вдома. Він безмежно зрадів новим іграшкам, цукеркам, шкільному приладдю, а особливо новій книзі про святого Миколая.

В 4-А класі на індивідуальному навчанні знаходяться двоє учнів – Пастика Володимир та Мондик  Марина. Тому в цей день вихователь ГПД Садварі О. М., вчитель початкових класів  Дудаш Т. М. та учні-волонтери здійснили відвідини до цих дітей.  Підготували літературну композицію « В дружбі наша сила»  та подарували м’які іграшки та солодощі.

Справді, це був день був сповнений щирих емоцій, приємних вражень, теплих подружніх обіймів та неодноразово підкреслив, що діти мають  щирі  та чуйні серця, які відкриті для дружби з дітьми з особливими потребами. Нехай завжди в світі панує атмосфера чуйності, людяності та доброзичливості.

Категорія: Події | Переглядів: 673 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]