07:32
Діти на дорозі - безпека чи небезпека?
Безпека життя наших дітей – головне й першорядне завдання дорослих.
У сучасному світі стає особливо небезпечно маленькому пішоходові перебувати на дорозі, адже кількість транспортних засобів збільшується день у день і їх власники не усвідомлюють усієї відповідальності за те, що відбувається на дорозі.

 

Пішоходові в цьому випадку залишається розраховувати тільки на свої сили й бути особливо уважним, виходячи на дорогу. Ми – пішоходи повинні бути підготовлені до ситуацій різного роду. Тому виробляти навички безпечної поведінки на дорозі необхідно з дитинства!  Саме для цього в школі  на протязі вересня за  традицією було  проведено місячник «Увага! Діти на дорозі!», де було розроблено ряд  профілактичних заходів, спрямованих на те, щоб діти якомога краще засвоїли правила пішохода.
Вчителями початкових класів та вчителем ОБЖ Смуток С.В. було проведено прогулянку вулицями з учнями 1-2 класів, щоб діти мали змогу навчитись і засвоїти правила переходу через дорогу, перевірили чи правильно діти їх розуміють, чи вміють використовувати ці знання в реальних дорожніх ситуаціях. Для цього вчителі тренували школярів переходити по пішохідному переходу через проїзну частину з двобічним рухом.  Наставники звернули увагу дітей на всі небезпеки й приховані "пастки", які можуть підстерігати їх на шляху.
Також класними керівниками 5-11 класів було проведено виховні години, де учням пояснили як орієнтуватися у дорожній ситуації, бути дисциплінованими на вулиці, обережними і уважними.
Крім того, в школі проведено ряд  заходів, а саме вікторину на кращі знання правил дорожнього руху, міні вистава «Подорож у країну Дорожніх Знаків», бліц-турнір для старшокласників на тему «Дорожні знаки», було випущено пам’ятку «Як поводитись дітям на дорозі» та  цікавим і повчальним був урок-гра «У гості до Світлофорчика». Для старшокласників вчителі Ващенок С.С. та Гасинець М.В. провели інтерактивний урок «Трикутник безпеки».
Учні мали змогу показати свої знання  з ПДР та опанувати нові правила. Адже, коли людина озброєна знаннями, то це вже 90% успіху і вона стає більш захищеною.
Безпосереднє щоденне спілкування  вчителів щодо правил дорожнього руху з учнями дозволяє   отримати відповіді на всі запитання, що виникають у підлітків, зробити правильні висновки і уникнути ДТП, але цього не завжди достатньо. Тому варто більше уваги звертати і батькам учнів на правила дорожнього руху. Тож хай для учнів безпечним буде завжди дорожній рух, адже безпека на дорозі – безпека життя.

 

Категорія: Події | Переглядів: 884 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]