15:17
День Збройних сил України у школі

   Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України. Українські січові стрільці, Галицька армія, армія української народної республіки, українська повстанська армія, збройні сили України – так в свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю.

   Україна сьогодні - незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. День Збройних сил України — це, насамперед, свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. У воїнів Збройних сил України теж є святі слова, які глибоко переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові.

   Саме тому, 6 грудня, класний керівник 7-Акласу Ващенок С.С. розповідала про могутність і міць української армії під час проведення виховної години «Низький уклін і тричі слава вам, українські захисники!»Упродовж години спілкування з дітьми вчителька акцентувала увагу присутніх учнів, яким будувати майбутнє України, пам’ятати та цінувати героїзм українських солдатів. Цікаво та повчально було відзначено, що нинішнє покоління, повинно віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо – жовтий прапор свободи в нашій державі. Українські юнаки повинні розуміти, що проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх матерів, сестер, рідного села чи міста,  де пройшло дитинство чи юність.

   6 грудня — це також свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. Ніколи не забути нам подвигів юних захисників. Мадяр Олександр розповів про наймолодшого учасника АТО Євгена Гончаренка, Граб Юрій підготував цікавий відео сюжет про захисника Донецького аеропорту, наймолодшого «кіборга» Сергія Табалу, Кость Аліна зачитала спогади побратимів про бійця батальйону спеціального призначення «Азов» (з позивним ім’ям «Хома») волинянина Андрій Снітко, який загинув у боях за Іловайськ.

   Урок Мужності виховує в учнів почуття мужності,героїзму та патріотизму як у хлопців, так і в дівчат.

   Саме тому, День Збройних Сил України є святом не тільки військових, а й усього народу. Та, насамперед, почуваються іменинниками ті, хто перебуває у рядах Збройних Сил України. Кожний з них добре усвідомлює, що

Богу – душа,

Життя – Україні,

Честь – для себе!


ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 675 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]