13:53
День Захисника України у школі

     З  метою вшанування мужності та героїзму захисників, незалежності та територіальної цілісності України, а також сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві 14 жовтня в Україні відзначається День Захисника. 
    Зауважимо, що День Захисника України припадає також і на церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке здавна є одним із найулюбленіших українських свят. Особливо шанували Богородицю-Покрову запорізькі козаки, які мали на Січі церкву в її честь та ікону "Козацька Покрова".
Тому протягом тижня, з 09 по 13 жовтня, у нашій школі відбулися заходи, присвячені Дню захисника України та Дню українського козацтва. В кожному класі, з першого по одинадцятий, були проведені Уроки захисників «Мужність  і відвага  крізь покоління» та переглянуто ряд відеофільмів, презентацій. Учні 6-Б класу разом з класним керівником Масаловою М.І.  підготували відкриту виховну годину «Козацькому роду –нема переводу». Аби передати атмосферу  свята учні  вдягли яскраві вишиванки.  Діти подарували присутнім тепло своїх сердець, бадьорий настрій й таку бажану надію на мирне, щасливе майбутнє. Крім того, учні 3-А класу мали змогу позмагатися в спортивних  забавах «Нумо, козаки», які підготувала Куруц О.І. На учнів-старшокласників чекав тематичний практиктикум з елементами спеціальної фізичної підготовки для служби в ЗСУ «Я майбутній захисник Вітчизни», який підготував вчитель Захисту Вітчизни Удут Ю.Ю. та історичний урок «УПА. Відповідь нескореного народу», проведений вчителями історії Дудинець Г.В. та Пушкаровичем І.В..  А  в бібліотеці школи можна  було ознайомитися з виставкою літератури, присвяченою 75-річчю від початку формування УПА, яку організувала  зав бібліотеки Фізер Н. В. Учні 3-Б класу – Косовщук О., Коломієць О., Чайбинець М., мали змогу через малюнки та листівки привітати своїх татусів – учасників АТО з Днем захисника України.
Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею. Як колись для козака почесним обов’язком була служба в Запорозькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків.
    Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

Зі святом вас, Захисники України!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 867 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]