16:55
ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

     Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
     Цього тижня в школі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.
     У акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено різноманітні заходи з даної тематики.
     У 8 - А класі класним керівником Ващенок С. С. було проведено відкриту виховну годину «Вишивала мама рушничок на згадку», на якій учні ознайомилися з традиціями вишитих рушників, а саме про рушник-оберіг для новонародженого маляти, про значення орнаменту, зокрема, в Закарпатті, який зображали на крижмі, на сорочці новонародженої дитини, на рушниках, якими прикрашали колиски, тощо.
     Вихованці Світлани Степанівни, зокрема дівчатка поділилися звичаями та продемонстрували вишивки, які є традиційними на Мукачивщині.  
     Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Переглянути фото

Категорія: Події | Переглядів: 671 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]