08:26
День української писемності та мови

Ну що б, здавалося слова…

Слова та голос- більш нічого.

А серце  б'ється – ожива,

Як їх почує!...  (Т.Г.Шевченко)

   Кожного року 9 листопада відзначається День української писемності та мови на честь Преподобного Нестора Літописця.  Виховання в учнів культури мови, поглиблення знань з історії писемності та мови, розвиток творчих здібностей є найголовнішим завданням учителів–словесників.

   10 листопада в нашій школі відзначався День української писемності та мови. Вчителями–філологами Шух О.Р., Сидор М.Ф., Сідор О.С.Мешко І.П.   заплановано та проведено ряд цікавих заходів. Традиційним є проведення конкурсу стінгазети між учнями 9-11 класів, де кращими стали стіннівки 9-А та 11 класів. Новим та цікавим був конкурс між 5-11 класами «Створи літеру» та «Листівка до Дня писемності», який організували та провели вчителі Шух О.Р. та Сидор М.Ф. Діти продемонстрували фантазію, кмітливість, творчість, де відчувався дух патріотизму. Створили ряд цікавих букв та оригінальних листівок. Кращими та активнішими стали учні 6-А класу (І місце), ІІ місце розділили учні 5-А,  7-А, 8-А класів, ІІІ місце здобули учні 6-Б, 9-Б класів.

   Сидор М.Ф. підготувала та провела  загальношкільний диктант, учасниками якого були кращі учні школи. Конкурс проводився у два етапи: між 5-7 класами перемогу розділили Сарканич Вероніка (6-А) та Соскида Вікторія (6-Б); між 8-11 перемогла учениця 11 класу Віщак Надія.

   На відзначення Дня писемності у школі провелося свято «Мова - це душа народу», яке підготувала Мешко І.П.  разом з учнями 8-10 класів. Учні мали добру нагоду згадати творців вітчизняної писемності, починаючи від Нестора Літописця, склали шану І. Котляревському, Т.Г. Шевченку, І.Я. Франку, Лесі Українці і тим людям, які плекали і відроджували нашу мову. У своїх виступах учні продемонстрували шанобливе ставлення до мови та високий рівень духовності.

   Весь день панувала атмосфера творчості, патріотизму, добра та любові до рідної мови.

Категорія: Події | Переглядів: 834 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]