14:02
Єднання заради Незалежності

   Однією з найважливіших історичних дат сучасності є  22 січня, коли в Україні відзначається День Соборності. Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 9 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік  22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Акт злуки 22 січня 1919 року увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

   Тому традиційно в нашому навчальному закладі щороку вчителями історії та правознавства Дудинець Г. В., Пушкаровичем І. В. розробляється план заходів, згідно якого  класними керівниками 1-11 класів проводяться уроки Мужності. Педагоги використовують різні форми та методи  виховної діяльності.
 У початкових класах було проведено  рольові ігри «Ланцюг єдності», усні подорожі «Моя Україна, «Діти єднають Україну», усні журнали «Соборна мати-Україна – одна на всіх, як оберіг», «Я чую твій голос, моя Україно!» та  «Пізнати Тебе мені щастя дано».

   Класними керівниками  5-8 класів було проведено вікторини «Цікава Україна» та  «Шляхами єдності», поетичний віночок «У єдності наша сила»,  усні журнали «Соборна моя Україно», «Я люблю тебе, рідна країно!» .
 Учні-старшокласники  мали можливість переглянути відеоуроки «Навіки злились воєдино»  та «З Україною в серці», а також  на них чекали уроки державності «Україна – країна трагедій і краси», «Подія, що пережила час».
Підсумком дня стала тематична виставка стіннівок, ілюстрацій та наукової літератури "Україна – єдина соборна держава", підготовлена  як учнями, так і завбібліотеки Н. В. Фізер.  Варто відмітити роботи Шух О., Порохнавець Я., Самчук М., Лендєл А. (7-А), Рубенян Н. (6-А)

   В умовах протидії російській агресії  важливо знати,  що День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в  єдності українських земель. А поразка УНР нагадують сьогоднішньому  українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової  політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.

   Ми переконані, що День Соборності  сприятиме консолідації суспільства, зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню у громадян почуття національної гідності.

 

Категорія: Події | Переглядів: 492 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.4/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]