15:19
День писемності та української мови

О слово рідне! України слава!
Богдана мудрість і Тараса заповіт.

    Любов до рідної мови плекаємо з дитинства. Знати і поважати мову, культуру свого народу - честь і обов'язок кожного громадянина української держави. В.Сухомлинський писав – «Кожне слово рідної мови має своє обличчя. Як у квітки, у якої свій неповторний аромат і відтінок барви – а цих відтінків кожна барва має тисячі».
9 листопада в нашій школі проводився День української писемності та мови. Учителями української мови і літератури організовано і проведено ряд цікавих заходів. День розпочався з інформаційної хвилинки у кожному класі «Дзвени, величне наше слово!». Учителями та учнями створено виставку стіннівок до Дня писемності. Цікаво та творчо підійшли учні 5-7 класів до конкурсу «Створи літеру», де переможцями стали Лендєл А (7-А кл.), Удут В. та Поляк О (6-Б), Капац М (6-Акл.)

    Вчителем української мови та літератури Сидор М.Ф. проведено цікавий захід-інтелектуальну гру  між 7 та 8 класами  «Що?Де?Коли?», присвячену Дню писемності. Команди вибрали колір, підготували речівки, капітани цікаво представили учасників гри. Учні проявили хороші знання, творчі здібності. Під час гри у залі панував емоційно-піднесений настрій. Вболівальники підтримували улюблені команди. Між раундами були показані презентації про давні письмена та про життя, діяльність слов’янських братів – Кирила та Мефодія. Також юні поети школи прочитали власні вірші про мову, про Україну. Протягом змагань журі (учителі української мови та літератури, дирекція школи) оцінювало команди. Вкінці  визначило  переможців гри -  червоний стіл (7-А), жовтий (8-А), синій (8-Б), зелений (7-Б). Завершилися інтелектуальні змагання і всі присутні мали змогу висловитися, взявши участь ще в одній грі – «Мікрофон».

    Також у нашій школі до Дня писемності  проведено шкільний етап конкурсу імені Петра Яцика, в якому взяли участь учні 3-11 класів.

    У мові – уся доля народу. Без неї немає нас, як народу,немає минулого, немає  й майбутнього. Слово рідне ввібрало в себе віковічний плин Дніпра , шурхіт колосся, шепіт діброви, спів соловейка, пісню трударя на важкій ниві.

Мово наша! Живи! Квітуй! І хай кожен українець пам'ятає, що ти є найкоштовніший дар від Бога.

Категорія: Події | Переглядів: 686 | Додав: zpzp | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]