17:02
ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

Йшли селом, йшли селом партизани,
По землі українській, невільній землі.
І у кожного зброя була за плечами,
І у кожного смуток і біль на чолі.

     Велику Вітчизняну війну називають всенародною. Безумовним підтвердженням такого визначення є широкий розмах партизанського руху та героїзм патріотів-підпільників, які зробили свій неоціненний внесок до перемоги над фашизмом.
     Нині, як ніколи раніше, події Другої світової війни  сприймаються як справжній урок, що вчить згуртованості та єдності у боротьбі із загрозами. Тільки об’єднавши зусилля всієї світової спільноти, можна ефективно протистояти тероризму. Тому у День вшанування партизанської слави, 22 вересня, ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість тих, хто захищав нас від фашизму, допомагав наблизити мирне майбутнє.
   Сьогодні учні 9 класу з класним керівником Попович М.І. підготували усний журнал “Пам’ятаємо ваш подвиг, партизани”, щоб згадати наших земляків, що боролися за свободу свого краю у складі партизанських загонів. Школярі зібрали багато цікавої інформації про командирів з’єднань: легендарного Олексу Борканюка, Олександра Тканка, Василя Русина, ДюлуУсту та інших. Всі ці герої були віддані Батьківщині, своєму народу, в їхніх очах побратими бачили лише віру в перемогу, вони безстрашно йшли назустріч ворогові, часто віддаючи за свої переконання найдорожче – життя. Учні декламували пронизливі поезії, наповнені болем, які неможливо слухати без сліз, але вони колись були реальністю, ми мусимо знати, якою була ціна за мир. 
   Нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай зберігає у наших серцях такі поняття як Батьківщина, честь, обов'язок і пам'ять.
 

Категорія: Події | Переглядів: 703 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]