13:12
ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА НАДІЇ

Пам’ять… Пролітають роки за роками, але ні час, ні щоденні проблеми не примусять забути тих, хто ціною власного життя, щастя, здоров’я, виборов для нас, своїх дітей, онуків, правнуків право на життя.  

   З нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та з метою  виховання  почуття патріотизму, поваги до ветеранів, шанобливого відношення до історичної пам’яті свого народу, моральної культури учнів, розвитку здатності  відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих, в школі, 8 травня 2014 року, було відзначено День пам’яті та надії.

  Для учнів 1-11 класів  у школі  пройшов пам’ятний урок «Встеляйте квітами шляхи бійцям, що мир несли в наш край» на якому учні-старшокласники увінчали пам’ять про загиблих односельців  Рейті А. А., Рошковича Ю. П. та Куруца М. Ю. через старі фотографії, тривожні похоронки, польові листи   та, звичайно ж, життєвий та воєнний шлях героїв. Метою заходу було ознайомлення дітей з героїчними сторінками історії українського народу, готовності боротися за славу і честь Батьківщини.

    Учні-волонтери  під керівництвом педагога-організатора Масалової М.І. завітали до ветерана війни Шварц О.Г., яка радо прийняла вітальну листівку та квіти з рук підростаючого покоління, щиро поділившись  спогадами з учнями про нелегкі воєнні дні.

    До уваги учнів 8-9 класів представлена мультимедійна презентація «Заради миру на Землі», де школярі перегорнули сторінки матеріалів хроніки Великої Вітчизняної війни.

  8 травня   було також вшанування пам’яті загиблих під час Великої Вітчизняної війни біля Обеліску Слави з покладанням гірлянди та квітів загиблим воїнам-односельчанам.

   Але найцінніше та найважливіше те, що не одна дитяча душа не залишилася байдужою до сторінок історії свого роду, свого народу.

   Також у школі були проведені уроки мужності «А пам’ять людська не сивіє ніколи», «Долі, опалені війною», «Хай вічно горить вогонь пам’яті», «Свято нашої Перемоги», підготовлені класними керівниками, виставка дитячих малюнків «Тих днів не змовкне слава», книжкова виставка до 69-ї річниці Великої Перемоги, кожен ласс підготував плакат до Дня Перемоги.

    Суворий час Великої Вітчизняної війни став надбанням історії. Але не тьмяніє слава тих днів. Вона хвилює серця сучасників. І хоч скільки б часу сплинуло від 9 травня 1945 року, ніколи не зітреться в нашій пам’яті велич подвигу.

Заходи, що пройшли в нашій школі до цього знаменного свята – це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим у війні.

Категорія: Події | Переглядів: 580 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]