20:01
День доблесті та честі

     У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. 14 жовтня - всенародне свято вшанування Пресвятої Богородиці Покрови- захисниці від ворогів,яка  має глибоке коріння в Україні, а з 2015 року ця дата увібрала ще одну святу військову традицію щодо прояву любові до рідної землі,готовністю боронити її ціною власного життя. Ії назва - День захисника України. Це символ непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини та прояв поваги народу до них. У свята славні традиції, за ним стоїть сама історія, сповнена героїки подвигів, яскравих вчинків.

       З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, в школі, 13 жовтня  відзначався День захисника України, зокрема, класні керівники 1-их класів Куруц О.І. та Барчій Н.Є. організували вітальну програму у вигляді флеш-мобу «Лицарі сучасності».

      У 5-Б класі (класний керівник Стець С.О.) проводилася відкрита година спілкування  «Ми козацького роду нащадки», де велика увага приділялась   самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українського народу, посиленню суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі, збереженню та розвитку національних військових традицій.

     В учнів 6-Б класу (класний керівник Гасинець М.В.) відбулось конкурсно-ігрове заняття на тему «Посвята у козаки», де діти із задоволенням демонстрували військові традиції, які відіграють важливу роль в житті суспільства і окремої людини, а також нероздільно пов’язані із розвитком війська.

     Цього ж дня у формі інформаційно-просвітницьких хвилин проходили уроки Мужності у  в 1–11-х класах, де  розповідалось про взаємовиручку в бою, взаємодопомогу в навчанні та службі, волонтерський рух, до якого залучилися чимало українців як у межах нашої країни, так і за кордоном, які нерідко ціною власного життя допомагають нашій армії, доставляючи до місця призначення технічне оснащення, харчі, теплі речі, амуніцію, ліки.  Акцентувалась увага на те, що захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни, які своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній й інформаційний захист держави.

      Учні 7–8-х класів спільно з бібліотекарем  школи  Фізер Н.В.  організували виставку на тему «Козацькому роду – нема переводу», а вчителі вшанували пам’ять  захисників України покладанням квітів біля меморіальної дошки героям Небесної сотні.

     І сьогодні ми, звертаємось до Матері Божої з проханням про мир, добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу. Аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням.

  Щастя, радості, добра та наснаги на успішні починання на користь Україні. Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці!

Категорія: Події | Переглядів: 499 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]