14:17
Біль Чорнобиля з роками не стихає...
     Все далі і далі відходять від нас роки, пов’язані з трагедією на ЧАЕС. Щороку 14 грудня в Україні традиційно відзначається  День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
     Саме в цей день було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. 14 грудня давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної.
    Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.
    Тому, в цей день в школі пройшли тематичні  Уроки Мужності та інформаційно-просвітницькі хвилини, демонстрація документального фільму  «Дзвони Чорнобиля» до Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію. За участі  учнів 5-6 класів відбулася виставка малюнків, присвячена героїчним діям  ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
     На жаль, багато  кого  з ліквідаторів вже давно немає.  Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.  Ще раз всім ліквідаторам щира подяка і шана!
     Напередодні Дня вшанування ліквідаторів хочеться сказати: «Люди, будьте обачливі! Не допустіть нового лиха, яке загрожує нашій планеті на ім’я Земля!»
 
Не були ми  в Чорнобилі, та знаєм.
Не одні ми від нього страждаєм.
Будьте пильними, люди, знайте.
Про наслідки його пам’ятайте!
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                
 
Категорія: Події | Переглядів: 567 | Додав: zpzp | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]