14:09
Акція “16 днів проти насильства"

   Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства". Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Адже 25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками, а 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

   Метою проведення акції “16 днів проти насильства” є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

   Наша школа, звичайно,  теж до лучилася до проведення  даної акції. З 28.11 по 02.10 класними керівниками було проведено  години спілкування для учнівських колективів 1-11 класів «Захисти себе та близьких». Коридори школи прикрасили стіннівки «Як не стати жертвою насильства», які  створили учні 5-11 класів. Масаловою М. І.  30 листопада для учнів 9 класів було проведено анкетування  «Ні! Насильству!». Учні 8 класу з класним керівником Попович М. І.  підготували флешмоб «Я проти насильства, який продемонстрували учням  06 грудня. З  05.12 по 08.12  вчителями-філологами було організовано конкурс творів «Щастя моєї сім’ї».  Класними керівниками під час зустрічі з батьками учнів  було проведено всеобуч за темою «Насильство над дитиною: покарання та заохочення». Педагог-організатор  01 грудня  для учнів 9, 10 класів показала короткометражні повчальні фільми  «Небезпечна гра», «Станція призначення життя».

   Сподіваємось, що заходи спрямовані на профілактику насилля принесуть користь учням та вчителям, прокладуть мости порозуміння та взаємопідтримки, стануть приводом для аналізу власної поведінки, продемонструють, що доброго в людині набагато більше ніж злого. 

Категорія: Події | Переглядів: 641 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]