09:01
А в Україні Різдво, всім на радість на добро

   Вертеп — прадавня оздоба Різдва — нині переживає своє чергове відродження. Під час коляди в містах та селах, на площах, перед  храмами можна стати свідком розігрування цієї вуличної містерії. Не дивно, що особливу популярність вертеп здобуває й у шкільних осередках. Коли учні творять його — мають змогу не лише випробувати себе в ролі талановитих акторів, спритних ляльководів, художників-декораторів, а й долучитися до глибинних традицій Різдвяного радісного віншування.

   13 січня  відбувся районний  огляд –конкурс  колядок, вертепних дійств «Різдвяне диво». Власне наші учні й вирішили також прийняти участь в даному заході. Це дивовижне дійство було подароване учням, педагогам, батькам та усім присутнім.

   Святкова атмосфера панувала на сцені. А коли розпочалось дійство й зазвучала колядка „Україна колядує», у виконанні  Попович Марії учениці 6-Б класу,  то все навколо наповнилось різдвяними пахощами й колядою. Одна за одною линули колядки   «А в Україні Різдво», «На Різдво Христове». Неймовірно ніжно відтворила словацьку колядку «Колисанка для Ісуса» учениця 3-А класу Окс Анастасія. Наші школярі показали для глядачів справжнє  вертепне дійство. Серед присутніх, мабуть, не було жодної людини, яка б не перейнялась духом свята. І хоч ми добре знаємо сюжет різдвяного вертепу, щоразу відчуваємо душею якусь неповторну радість, хвилини духовної благодаті, незвичної таїни.

   Яскравості й урочистості додали барвисті костюми всіх учасників. Відчувалось, як подобаються юним акторам їх ролі та саме дійство. Надзвичайно майстерно виконали ролі Господаря та Господині Дзямко Станіслав та Шух Ольга, їхні  діти – Масалова Магдалина, Попович Марія.  Підкорили своїм талантом ангелик – Візницька Наталія, пастушки – Гелебрандт Станіслав, Сатур Рудольф, Звіздар – Болдижар Богдан, Циган з Козою – Масалов Мирослав та Русин Ніколетта, Українка та Воїн – Длужевська Анастасія, Граб Юрій. І в яку б роль не втілювались учасники, кожен з них запалив у серцях вогник різдвяної благодаті. Діти подарували присутнім частинку світлої душі, дали зрозуміти, що українські традиції особливі, неповторні, вічні...

   Господь дає кожному ще один шанс змінитися на краще, щоб змінити світ довкола, свою країну. Школярі подарували всім приємні враження, але водночас закликали, щоб Бог народився у серці кожного, тоді Христова правда переможе всюди, бо Він – добро та істинна любов.

Дякуємо педагогам, батькам  та учням за такий щирий захід.
 


Категорія: Олімпіади / Конкурси / Змагання | Переглядів: 574 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]