10:08
85-та річниця Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

Несла свій хрест мовчазно Україна

     Але  не стала в скруті на коліна,

     Хоча  й звірячий був над нею суд…

                       М. Василенко

 

   Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією. Найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто недожив, недолюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути. Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.

   З метою гідного вшанування загиблих від геноциду українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом у Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів, щоб не забувати про чорні дні власної історії. Класними керівниками 2 - 11 класів 22-23 листопада проведено Уроки пам’яті «Голгофа голодної смерті» та  урок-реквієм «Схилімо голови в скорботі…», який підготувала класний керівник 9-Б класу Гасинець М.В.

  Вихованці Маріанни Василівни закликали присутніх приєднатись всією родиною до Всеукраїнської акції „Запали свічку”,  яка відбудеться 24 листопада.

     Учні школи мали змогу ознайомитися із тематичною виставкою художньої літератури «Голодомор. Цифри та факти», де побачили ілюстровані матеріали тих часів, яку підготувала зав.бібліотекою Фізер Н.В.

    Запалимо свічки і хвилиною мовчання вшануємо пам'ять жертв сталінського голодомору. Нехай хвилина вшанування світлої пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років стане поминальним актом, актом покаяння і перестороги для громадян нашої незалежної держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі і чистої совісті.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 486 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]