14:37
22 січня - День Соборності України

22 січня наша держава  відзначає День Соборності  України.
95 років тому це слово було вписане в історію нашого народу. Ця знаменна дата нашого народу  вшановується  учнями та вчителями  Кольчинської ЗОШ І-ІІІ  ступенів.  З нагоди цієї події в  нашій школі було проведено ряд заходів.
Для учнів 10-11  класів  проведено урок державності  на тему ”Україна під стягом Соборності”.  Учні 5-7 класів разом з вчителями-істориками  здійснили інформаційну подорож  у нашу історію, становлення  державотворчих процесів, переглянули   відеофільм  ”Україна наша  - Соборна ”.  У шкільній бібліотеці презентовано книжково-ілюстративну виставку «Україна на шляху до Незалежності», де згадано тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу.
Цікавою і повчальною була конференція,  проведена учнями 9-11 класів, під керівництвом  вчителів історії, Дудинець Г.В. та  Пушкаровича  І.В. Учні  констатували, що Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх динамічної самоідентифікації, становлення політичної нації. Заслуговують  увагу роботи слідуючих учнів: Репинець Аліни, Сливки Вікторії (11-клас) та Яворської Ольги (10 клас). Мультимедійна презентація ”Україно моя, Соборна”, яку підготували учні 11 класу (Гаврилець Михайло та Сідор Ірина) ще раз нагадали присутнім, що Акт Соборності надав завершеної форми самостійній українській державі, що акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам'яті українського народу. Свідченням того стали січневі події 1990 року, коли  «живий ланцюг» у кількості 450 тис. чоловік з’єднав  Київ і Львів, Схід і Захід України. Учні 7-Б разом з своїм класним керівником Шух О.Р.  мали можливість проявити свої знання з історії, беручи участь у вікторині «Знаменні дати моєї Вітчизни».
Ця  історична подія - Злука УНР і ЗУНР  не втратила своєї  актуальності та історичного значення і сьогодні , і  наш моральний  обов’язок  - знати про  ці події, берегти світлу пам'ять  про людей, які боролися за незалежність, соборність  та  державність.

 

Категорія: Події | Переглядів: 598 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]