14:48
Живи та міцній, українська державо!

Одним з найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Кожний народ, шануючи свою історію, шанує і свої святині. Без сумніву, державний синьо-жовтий прапор і є однією з найголовніших святинь нашого народу. Тому саме сьогодні, 23 серпня, ми відзначаємо День Державного Прапора України.

Урочисте свято, приурочене цій визначній події та 25 річниці Незалежності України, пройшло й у стінах нашої школи. Учні 8  класу під керівництвом класного керівника Попович М.І. підготували літературно-музичну композицію у вигляді усного журналу «Живи та міцній, українська державо!». Його перша сторінка «Що таке Батьківщина?» заполонила гостей свята справжньою любов’ю юних сердець до своєї Батьківщини. Про походження та значення Державних символів України присутні дізналися з другої інформаційної сторінки журналу «Наші символи». Наступна сторінка, під назвою «Трагічний 2014…», нагадала про болючі події сьогодення, які вже увійшли в історію нашого народу. Окрасою усного журналу стала поетична сторінка «Розквітай же, рідна земле, моя отча сторона», де присутні мали змогу насолодитися виразним декламуванням віршів Фаринич А. (6-А кл.), Шух О. (8 кл.), Порохнавець Я. (8 кл.) та  Богдан Д. (8 кл.), яке відобразило все багатство, красу та неосяжність нашої неньки-України.

Також на святі пролунали пісні, що входили до музичної сторінки «Симфонія серця», у виконанні Горват В. та Горват Я. «А у нас синє небо…», Богдан Д. «Ми – українці» та Малікової О. «Україна – це країна моя» (керівник Делеган Н.І.).

Учні та вчителі школи мали нагоду переглянути виставку навчально-методичної літератури, присвяченої 25-річчю Незалежності України, яку підготувала зав. бібліотекою Фізер Н.В.

Завершенням усного журналу стала сторінка сподівань «Молюсь за тебе, Україно!», в якій звучали слова мрій та надій як учнів, так і вчителів школи, адже покликом серця кожного українця, який любить та шанує свою Батьківщину повинні бути слова:

«Боже-отче всемогутній,
Захисти коханий край,
Дай нам вийти у майбутнє,
Мужність і сміливість дай…»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОАЛЬБОМ

Категорія: Події | Переглядів: 618 | Додав: S_Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]