10:31
Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»

Як відомо, що учнівський твір найпотужніше спонукає учнів до самостійності думки, критичного мислення, стимулює розвиток розумових здібностей школярів та формує в них необхідні вміння та навички. Саме тому, учні школи залюбки взяли участь у Всеукраїнському конкурсі есе «Я – європеєць», який проводився   з 1 жовтня по 1 грудня.

Не секрет, що не всі учні в школі люблять та й, власне, можуть писати твори. Але реалії сучасного життя вимагають від людини вміння швидко пристосовуватися, постійно поповнювати свою базу знань, розвивати інтелект, грамотно висловлювати свої думки, аргументувати їх. Тема даного есе формує в учнів демократичні, європейські цінності, розуміння прав  і свобод людини, значущість дружби України з іншими державами тощо. 

Конкурс проводився серед учнів 8-11 класів. 12 учасників взяли участь у шкільному етапі, але переможцями як шкільного, так і районного  етапів конкурсу стали 2 учнів -  Валерія Січка (9-А кл.) та Глив’яс Антон (10 кл.) з чим ми їх радо вітаємо! В їхніх творах простежувалася особа автора, індивідуальність думки, ставлення до даної теми, патріотизм, дружнє налаштування  до інших держав .

Есе (фр. assai — спроба, начерк) – жанр художньо-публіцистичної, науково-популяризаторської творчості, характерний вільним, не обов’язково вичерпним, але виразно індивідуалізованим трактуванням теми.

Категорія: Олімпіади / Конкурси / Змагання | Переглядів: 819 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]