10:43
Всесвітній день захисту прав людини у школі

   Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони її майбутнє. Ось  чому надзвичайно важливим є щоденно вживати всіх заходів щодо впровадження і дотримання Загальної декларації прав людини. Для цього її потрібно знати, розуміти проголошені в ній права і підтримувати, брати активну участь у перетворенні їх в реальність.

   Саме з цією метою в нашій школі 9 грудня  класним керівником Юско Г.В. було  проведено виховну годину «Ти маєш права людини» за участі учнів 4-А класу. Через казкову правову виставу „Попелюшка” та сюжетно-рольову гру „Ви не маєте права”,  діти вчились  толерантно ставитись до прав інших людей, вміло їх реалізовувати,  розвивати уміння знаходити компромісне рішення і, звичайно, виховувати в собі поважне ставлення до власної особистості та інших.

   В ході години спілкування учні мали змогу продемонструвати свої декламаторські та акторські здібності й знання на правову тематику (Іваньо Ксенія в ролі Мачухи, Симочко Антоніна – Попелюшки, Кірясов Нікіта,  Окс Анастасія та Обіцька Олександра- ведучі). Щоб перевірити набуті знання під час уроку, вчитель провела з учнями вікторину «Право чи обов’язок», адже урок права – це урок життя. На завершення виховного заходу пролунав музичний твір « Добра пісня» у виконанні Окс А. та Обіцької О.

   Вчитель історії Пушкарович І.В. на уроках правознавства детально  ознайомив старшокласників із основними документами, в яких іде мова про права й обов’язки дітей, школярів та їхніх батьків, наголосив, з якою метою держави, що увійшли до ООН, підписали Загальну декларацію прав людини - документ, у якому пообіцяли одна одній і своїм народам забезпечити громадянські права й свободи, рівність усіх перед законом, особисту недоторканність, свободу совісті, можливість дотримуватись своєї релігії й багато іншого. І наше завдання не лише знати, але й виконувати всі свої обов’язки, вміло і шанобливо використовувати свої права.

   Людство повинно прагнути до процвітання, щоб життя дітей було щасливим і прекрасним.

   Діти! Ви маєте право зростати в умовах свободи, розвиватися фізично і духовно здоровими. А ми, дорослі, повинні зробити все для того, щоб жодна дитина не була об'єктом свавілля і  вміла  постояти за себе.

Пам’ятаймо! Права кожного закінчуються там, де починаються права інших людей.

Категорія: Події | Переглядів: 893 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]