13:50
Всесвітній день прав дитини

   Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони  - її майбутнє.

   Традиційно 20 листопада відзначається Всесвітній день прав дитини. Тому, 21 листопада класним керівником  Гасинець М. В. з учнями 7-Б класу було проведено тренінгове заняття «Права та обов’язки дитини», яке було насичене різноманітністю  вправ та ігор, зокрема, цікавим  та незвичним було знайомство учасників команд – «Смайли», «Праволюби», «Захисники». Крім того, перевірити на швидкість, креативність та обізнаність своїх прав,  можна було завдяки вправам «Витинанки», «Я намалював право на…», «Магічний квадрат», «Право – обов’язок». З метою згуртування учнівського колективу, виховання в них почуття колективізму допомогла вправа «Аукціон» та сюжетно-рольові ігри.

   Підсумком тренінгу, з метою зорієнтування учнів, стало інформаційне повідомлення про допомогу, на яку може розраховувати  кожна  дитина  при виникненні будь-якої проблемної ситуації, а саме, телефон довіри.

   Ознайомлення учнів з їхніми правами та обов’язками в суспільстві та сім’ї на основі «Конвенції ООН про права  дитини»  продовжуватиметься й надалі, адже  обізнаність у сфері своїх прав, обов’язків та відповідальності  дітей в багатьох життєвих ситуаціях є однією з гострих проблем нашого суспільства.


ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 528 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]