12:10
Вивчаючи космічні далі...
12 квітня світ відзначив Всесвітній день Космонавтики та авіації. Не оминула ця знаменна подія і нашу школу. Протягом тижня учням 2-11 класів наголошувалось про важливість і значимість даної дати для всіх народів земної кулі, адже людина в майбутньому освоїть і простори космосу.
На виховних годинах класні керівники ознайомили учнів з останніми новинами,які пов’язані із вивченням космосу. Зокрема, вчитель фізики та астрономії, класний керівник 5-Б класу Біланич М.М. на відкритій виховні годині у своєму класі наголосив учням, що ще з давніх давен  людина завжди дивилась на небо і мріяла колись там побувати. І пройшло багато століть, як ця мрія здійснилася.
Людей завжди манили далі. Їх вічно звали океани,
А космос жив і не спішив. Він був казковим і  страшним.
На уроці прозвучали незабутні імена людей, які були піонерами у освоєнні космосу С.П. Корольова, Ю.О. Гагаріна. А подвиг Юрія Гагаріна записаний золотими літерами в книгу космонавтики. Так же на занятті учні почули про космічні кораблі, на яких літали космонавти, коли був запущений перший космічний штучний супутник Землі;про космонавтів, які народились в Україні (П.Попович, Л.Кизим, Г.Добровольський, Г.Береговий, Л.Каденюк та ін..)
Ми живемо в космічний час, в нас мрії і серця крилаті,
І в небі прославляють нас  Колумби КОСМОСУ завзяті.
Сьогодні таким Колумбом є Леонід Констянтинович Каденюк - український космонавт, який на американському кораблі «Колумбія» прославив Україну, здійснивши політ у космос в недалекому 1997 році.
Учні почули про українські ракети-носії, що доставляють різні супутники на орбіту.
Ми раді, ми горді до вінця за нашу космічну  сім’ю!
Злітайте до самого Сонця, вертайтесь на  Землю свою.
Учні декламували вірші, відповідали на питання-вікторину про космос  та космонавтику в цілому.
А може хтось  прославить нашу
Школу, наше місто і стане космонавтом,
А поки ми-разом . Космонавтом хочеш стати -
повинен багато-багато знати.
Цими словами і завершився цікавий урок.
Цій же темі було присвячене виховне заняття у 2 –Б класі. Класовод Куруц О.І. запросила учнів здійснити уявну космічну подорож. Свято розпочалося з слухання давньогрецької легенди про Дедала та Ікара, яку присутнім повідав Масалов Мирослав. Учень довів, що людина завжди мала бажання поринути вище хмар. Декламування супроводжувалось ілюстрованими слайдами до розповіді. У ході заняття учні дізнались багато нового про освоєння людиною космічного простору. Юні астрономи презентували присутнім появу героїв свята  –   «учнів - планет», які розповідали про себе і кружляли у танку довкола «дівчинки-Сонечка», роль якої майстерно виконала Шепа Каріна.  Діти з радістю виконували завдання для юних космонавтів, розгадували загадки, ребуси, кросворди на космічну тематику, виконували вправи  для підготовки космонавтів. Головною ж героїнею свята стала  дівчинка–Земля - Масалова Магдалина з глобусом у руках, яка закликала дітей любити і берегти її красу.
Учні відповідали:
Блакитні простори, зелені ліси – ніде не знайдеш ти такої краси!
У космосі є ще багато планет, немає лишень життя там прикмет.
Ти наша домівка, плането Земля, ти гарна і зблизька, красива здаля.
Дивуються інші планети всі щиро: «Яка ж ти, сестричко, блакитно-вродлива!»
Свято завершилося веселою піснею «Хай радіють усі!» у виконанні Станкович Аліни. Однокласники весело підспівували разом з нею:
Хай радіють усі – і дорослі і малі -
Буде мир на  квітучій планеті.
Сонце ясно горить і дзвіночок дзвенить
І всміхаються лагідно діти!

 

Категорія: Події | Переглядів: 1116 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.5/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]