17:43
Вишиванка об’єднує нас!

     Яскравою намистиною у низці травневих святкувань виглядає день вишиванки,мета якого — нагадати, що вишиванка є своєрідним унікальним кодом українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками, адже у культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.
     День вишиванки –  відносно молоде, але таке улюблене народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.
     Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки припадає на 20 травня.
     Саме в цей день в нашому освітньому закладі відбулись різноманітні заходи, присв’ячені цій події. Учнівські колективи вразили всіх своєю красою та різнобарвністю вишитих сорочок. 
Діти початкових класів взяли активну участь у фото-колажі «Народжені у вишиванці», а учнівські колективи 5-11 класів долучилися до відеопривітання «Любов’ю квітнуть вишиванки!».
     Новинкою цьогоріч стало сворення шкільного фотоальбому «Моя родина у вишиванці!», до якого з радістю долучилися не тільки учні закладу, а і вчителі та батьки наших вихованців, доповнюючи кожну сторінку онлайн –фотоальбому розмаїттям вишитих сорочок, за що ми їм щиро вдячні.
     Пам’ятаймо, що кожна нація, кожен народ має свої звичаї та традиції, їх потрібно любити та поважати, а вишиванку – споконвічний символ українського народу, національну святиню, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв'язок поколінь одягати не тільки в цей день, а й під час інших святкувань.
     Тож одягайте вишиванку на будь-який смак і колір, де б ви не були! Заповнюйте інфопростір світлинами своїх родин у вишиванках!

Вражаймо світ красою і розмаїттям українських вишиванок!

Зі святом!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

ВІДЕО


 

Категорія: Свято | Переглядів: 727 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]