13:13
Відзначення Дня пам’яті та примирення й 73-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Колись історія назве
Наш час народженням людини.
Бо,  поки серце в нас живе, –
Ми не стояли на колінах!

     Щоб вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні; увічнити пам’ять про загиблих воїнів; розвивати почуття відповідальності до своїх обов'язків перед державою,   педагогічний та учнівський колективи взяли участь  у  районному святковому мітингу, присвяченому Дню пам’яті та примирення та Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 8 та 9 травня - це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм..
     На святі були присутні керівники  району – голова Мукачівської райдержадміністрації Гайдай Сергій Володимирович, голова Мукачівської районної ради Михайло Іван Петрович, заступники голови Мукачівської райдержадміністрації - Данканич Андрій Андрійович, Богів Олександр Ярославович, голова Кольчинської селищної ради – Дуб Микола Васильович, воєнний комісар Мукачівського воєнного комісаріату – Гусєв Ігор Костянтинович, голова ветеранської організації – Качур Іван Дмитрович, голови сільських та селищних рад, керівники підприємств, установ, організацій, представники духовенства, жителі та гості Мукачівщини.
     Ведучі та школярі   проникними, хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах  світової війни. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…
     Присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю, Героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя  Обеліску Слави.
     По завершенню урочистого мітингу-реквієму представники духовенства відправили панахиду за  загиблими воїнами у тій страшній і великій війні.

Переглянути фото
 

Категорія: Події | Переглядів: 1039 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]