14:06
Великий Терор – масові політичні репресії 1937 - 1938 років
 
     З метою гідного вшанування пам'яті жертв Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України , а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму, у школі було проведено низку заходів.
     Класні керівники 5-11 кл. провели  виховні години «Репресії мовою документів». Вчитель історії Дудинець Г.В. для учнів 9-11класів  організувала круглий   стіл:   "80-ті роковини масових  розстрілів  представників   інтелігенції  в  урочищі  Сандармох "  Було акцкетовано, що  на площі 10 гектарів у 1930-х роках органи НКВС розстріляли понад 9500 осіб 58 національностей. 27 жовтня, а також 1 - 4 листопада 1937 року тут розстріляли 1111 осіб, серед яких 170 українців. Це – письменники, вчені, актори.  Школярі також мали змогу переглянути  відеофільм "Сандармох. Пам'яті жертв  масових  розстрілів"
     Фізер Н.В. провела  для  учнів 8-9 класів бібліотечний урок: «Реабілітовані історією», а також в шкільній бібліотеці організувала  тематичну  виставку документів і матеріалів: «Великий терор 1937 – 1938 років».
     В школі оголошено , що протягом року проходить конкурс  рефератів за темами: «Злочин без строку давності», «Трагедія незнищенної волі».
     Зараз надзвичайно складно уявити масштаби цієї трагедії та атмосферу того жаху, в якому були змушені жити мільйони людей, що опинились в епіцентрі побудови «комунізму», тому головне, що ми маємо зробити, – не забути безневинно вбитих і замучених жертв репресій.
Категорія: Події | Переглядів: 520 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]