15:20
Україна знає - Україна пам'ятає

Голодомор... Його жертви... Знищення українських синів дочок – ця тема найболючіша з усіх, яких торкаєшся, вдивляючись у ті страшні роки. І сьогодні ми голосно говоримо про той жах, що переніс наш народ в тридцятих роках.
Відзначаючи роковини Голодомору на Україні, в нашій школі було проведено ряд заходів, щоб не забувати про чорні дні власної історії. У всіх класах були проведені тематичні виховні години «Голодомор 1932-33 рр. – незагоєна рана нації». Члени гуртка «Cтежина» під керівництвом вчителя історії  Дудинець Г.В. провели урок – реквієм «Розгойдані дзвони пам'яті». До глибини душі всіх присутніх на уроці схвилювала Молитва Катерини Мотрич за убієнних голодом, уривок  з якої  зачитала учениця 8-Б класу Гасинець Ніколетта. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять великомучеників нашої української історії. Учні 6–8 класів переглянули  презентацію  «Голодомор 1932-33 рр. – геноцид українського народу».

Серед учнів 9–11 класів проведено конкурс дослідницьких робіт на тему Голодомору. Найкращими роботами визнано: «Спогади очевидців про Голодомор» – Стаматієвої В; «Причини та наслідки Голодомору» – Яворської О; «Голодомор 1932-33 рр. – геноцид українського народу» – Ціцей К; «1932-33 – страшна пам'ять» – Меденці Н.

Бібліотекар школи Яким М.В. організувала  виставку експозицій  з  висвітлення теми  Голодомору.

Сідор О.С., заступник директора з навчально-виховної роботи, зауважила, що  учні – молоде покоління, повинні усвідомити, що відродження України можливе лише  тоді, коли  народ не буде забувати своє історичне минуле. Ми повинні лишень чітко пам’ятати, що тільки національна єдність дозволить нам попередити можливі помилки та трагедії, тільки прагнення до створення сильної держави із сильним народом забезпечить нам спокійне та самодостатнє життя у світовій співдружності. 

Категорія: Події | Переглядів: 488 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]