08:40
Тижня знань з безпеки життєдіяльності

     Найцінніше, що є у людини – це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній своє: довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке, як мед і гірке, як полин, воно триває лише від народження до смерті, і його не можна прожити двічі. 
     Всі ми прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, але найголовніше – безпечне. Отож, життя своє потрібно любити, цінувати і боронити від усього лихого. А найважливішою умовою безпеки дитини є прищеплення їй із самого раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку.
     Саме з цією метою у школі з 19  по 23 березня  було заплановано й проведено тиждень БЖД. Під час  його проведення були передбачені теми, що висвітлюють основні правила поведінки: у побуті, на вулиці, при експлуатації побутових електроприладів, під час збирання грибів та лікарських рослин, при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами, при виявленні маловідомих предметів тощо.
В рамках цього тижня були проведенні такі заходи:
     У початкових класах було проведено години спілкування «Техніка безпеки в різних ситуаціях», рольову гру «Вулицями нашого селища» та вікторину «У країні дорожніх знаків».
     З учнями 5 - 8 класів було проведено  виховну годину «Твоя безпека на дорозі», школярі переглянули презентацію «Правила дорожнього руху», позмагалися в інтерактивній вікторині «Найрозумніший пішохід».
    На  учнів – старшокласників  чекала виховна година «Порядок дій при знаходженні предметів, які можуть бути пов’язані з вибухами»  та бліц-опитування про дії під час різних ситуацій з небезпечними наслідками.
     Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Діти показали достатній рівень знань із правил життєдіяльності. Підсумовуючи результати проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності, можна з впевненістю  констатувати, що питання безпеки життєдіяльності підростаючого покоління в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь – залежить їх майбутнє – щасливе та безпечне.

 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 453 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]