19:31
Тиждень української мови та літератури

     Протягом 2.03-6.03 березня у нашій школі проходив Тиждень української мови та літератури.Вчителі - філологи разом з учнями провели  ряд цікавих та пізнавальних заходів, а також заходів, присвячених Шевченківським дням. У фойє  організовано виставку стіннівок про мову  та газет, присвячених життю і творчості Т. Г. Шевченка.Учні 5-6 класів брали участь у конкурсі малюнків «У гості до  народної казки», а учні 7-9 класів – у конкурсі малюнків до творів Шевченка.
     03.03. Сидор М.Ф., учитель української мови та літератури, провела мовну гру між 5-А та 5-Б класами «Що? Де? Коли?». Різні конкурсні творчі завдання, гра «Так-ні», колективна робота «Створи рекламу» дуже сподобалися учасникам змагання. Також учні взяли активну участь у «Караоке». У цей день проведено мовознавчий конкурс «Соняшник» з учнями 2-11 класів.
     04.03 Сидор М.Ф.  провела інтелектуальну гра Знавців рідної мови між 9-А та 8 класами. Команди під час гри проявили добрі знання з рідної мови, творчість, креативність, нестандартні підходи у виконанні завдань. Мешко І.П. провела мовознавчу вікторину між учнями 6-А класу. У країні Морфології школярі відгадували жартівливі загадки, відповідали на запитання. На великій перерві учні 5-А класу декламували вірші про красу рідної мови. 
     05.03. учителем української мови та літератури Мешко І.П з нагоди 206 річниці з Дня народження Т.Г, Шевченка проведено літературну вікторину «Сторінками книги життя Кобзаря» між учнями 7-А класу, де школярі показали хороші знання з вивчення життя поета та його творчості. Сидор М.Ф., підготувала разом з учнями 7-9 класів  літературний вечір «Свята Шевченкова любов», присвячений  творчості Т.Г. Шевченка. Гості заходу мали змогу познайомитися з тими жінками, які зуміли полонити серце Тараса. Учні 9-А, 7-А,5-Б показали справжню акторську гру. Окремі учні 5-б, 7-Б, 9-А декламували улюблені твори Кобзаря. Під час виступу панувала атмосфера волелюбності, святості та присутності самого Тараса Шевченка як живого. Кожен,хто побував на святі,доторкнувся до найсвятішого - величі Кобзаря, його слова,думки,мрії. Він - наша святиня і наша слава,витязь правди, якого дарувала людству земля України. У цей день нас порадували юні художники школи – Напуда Ніколь (8кл.), Сабо Іван (8кл.), Яворська Анастасія (7-Бкл.), Машлак Крістіна (7-Бкл.). Вони представили свої роботи, в яких показали тематику Шевченкових творів.
     06.03 на уроках української  літератури  вчитель Шух О.Р провела з учнями 10 класів вікторину, з метою удосконалювати навички учнів, систематизувати свої знання за періодами творчості Шевченка, перевірити глибину знань текстів, збагатити запас учнів поетовими творами різних періодів, поширювати світогляд, викликати інтерес до творів, виховувати повагу до поета.
     Завершився  предметний тиждень, а любов до рідної мови та творчості Кобзаря залишається на все життя.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 459 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]