15:51
Тиждень пожежної безпеки в школі
За давньою легендою Прометей подарував людям вогонь, який повинен був зігрівати їх в холодні пори року, використовуватись для приготування їжі, освітлення. Він хотів полегшити їм життя, але Бог, дізнавшись, прогнівався. З цього часу вогонь не лише приносив користь людям, але став їх великим горем, інколи, навіть, забираючи  життя їх самих.
Саме з метою навчання дітей Правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання у дітей розуміння тяжких наслідків з причин порушення Правил пожежної безпеки та з метою навчання діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, надавати першу медичну, само- та взаємодопомогу, з 11.09. по 15.03.13 р. у школі був проведений Тиждень пожежної безпеки.
Відповідно до тематики тижня були проведені загальні заходи, а саме: години спілкування «Дії при пожежах», вчителем основ здоров’я Смуток С.В. інформаційно-просвітницькі хвилини для учнів 5–9 класів, сюжетно-рольові ігри для 1–4 класів, розроблено пам’ятки з правил поводження з вогнем, інструктаж щодо пожежної безпеки (11.03.13 р.).
14 березня для учнів 6–7 класів  було організовано виступ загону юних пожежних «Імпульс» під гаслом «Хай вогонь в серцях палає, а пожежі не буває» за участі учнів 10 класу та конкурс-змагання «Будьте з вогнем обережні, вивчіть правила протипожежні».
Сідор Ірина, Репинець Аліна, Гаврилець Михайло, Васьо Мар’яна та Русин Олександра підготували інсценівку та презентацію пізнавального характеру щодо знань Правил пожежної безпеки, а потім учасники заходу продемонстрували свої знання, вміння і навички спочатку на спортивному майданчику – естафети, підтягання на перекладині, вміння одягати протигаз, готовність транспортувати потерпілого, визначати ступінь опіку (І етап – практична частина), а потім на учасників чекали різноманітні заходи: конкурс-вікторина «Привітання команд», конкурс капітанів «Найкращий пожежник», тестові завдання «Діти у надзвичайних ситуаціях», робота в малюнках «Небезпечна ситуація в малюнку», виявлення джерел  небезпеки «Дитина на кухні…» (ІІ етап – теоретична частина). Діти активно та змістовно давали відповіді, коментуючи той чи інший тур змагань, дискусії та колективне вирішення проблемних ситуацій прослідковували журі конкурсу, оцінюючи результати.
Підсумком Дня пожежної безпеки було нагородження пожежних дружин, а саме:
І місце – команда « Вогонь», 7-Б клас;
ІІ місце – «Пожежі – Стоп», 6-А клас;
ІІІ місце – «Круті пожежники», 6-Б клас;
ІV місце – «Прометей», 7-А клас.
15 березня відбулась загальношкільна лінійка, присвячена підсумку Тижня пожежної безпеки. Заступник директора з виховної роботи Чечур Е.О. проаналізувала участь класних колективів у підготовці та проведенні різноманітних як за змістом, так і за формою тематичних заходів щодо пожежної безпеки не тільки в школі, а й поза її межами, особливо вдома та нагородила грамотами найактивніших учасників Дня пожежної безпеки, зокрема, юних пожежних 7-Б класу за перемогу в конкурсі капітанів «Найкращий пожежник» та кращу емблему, юних пожежних 6-Б класу за перемогу в конкурсі «Небезпечна ситуація в малюнку», класний колектив 7-А класу за перемогу в конкурсі «Привітання», «Відгадай загадку» та кращу емблему.
Директор школи Удут Х.В. звернула увагу учнівського та педагогічного колективів щодо продовження профілактичної роботи в школі з питань пожежної безпеки. Адже, пожежа – це особлива битва, тактика якої – наступ на вогняну стихію. При пожежі не можна чекати і бути повільним чи байдужим. Тому, всім слід пам’ятати, що означає цифра  «101» і негайно діяти, як вчать педагоги, батьки та інформаційні джерела.
Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 4466 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]