21:48
Тиждень початкових класів

     З 7 по 11 грудня у нашій школі проходив Тиждень початкових класів. У цей період кожен класний кабінет початкової школи був схожим на вулик, де плідно та згуртовано працювали вчителі та учні. Основним завданням, яке ставили перед собою  учителі, було, насамперед, створення у освітньму процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів. 
     Кожен день тижня проходив під певним гаслом:
•   понеділок – ігровий день« Навчаємось граючись»;
•   вівторок – день екологічний  «Збережемо нашу планету разом!»;
•   середа – день літературний  «Проби пера» ;
•   четвер– день математичний  «Рік математики у школі» ;
•   п’ятниця – день творчості« Дуже вправні рученята» .
     Першого дня уроки супроводжувались ігровими моментами, цікавими загадками, ребусами, веселими руханками. На перервах було організовано конкурс «Моя вежа з лего». Година спілкування на тему «А дружити треба вміти» розкрила учням 2 - А класу правила справжньої дружби. Класний керівник Куруц О,І, прочитала  оповідання,  учні обговорювали вчинки однолітків та самі визначали, кого можна назвати справжнім другом. Другокласники самостійно створили коло дружніх долонь. Барчій Н.Є. в 2 - Б класі провела годину спілкування «Дружба і братство – велике багатство». Учні в ході гри складали квітку правил дружби, слухали вірші і пісні про дружбу, вивчили мирилки. Учні 3-4 класів мали можливість позмагатися за звання ерудита в ході інтелектуальної гри «Навкло світу», яку провела зі своїми вихованцями вихователь ГПД  Лакатош В.В.
     Другого дня Копач А.І., класовод 1 - Б класу. провела годину спілкування «Чому Земля – особлива планета» в ході тематичного тижня «Космос». Учні дізнались, чому нашу планету називають блакитною та завдяки чому існує життя на Землі. 
     БіланиненцьЛ.О. і Обіцька Т.М. провели екологічне дослідження  «Колаж двох морів» з третьокласниками, в ході якого діти мали змогу порівняти рослинний і тваринний світ Чорного та Азовського морів, а також їх площу, глибину, солоність, за допомогою діаграми Венна визначати спільне та відмінне між морями. 
     Садварі О. М. разом з учнями 4 - А класу презентували  екологічні учнівські  проекти на тему «Цінність води на планеті Земля», які учні виконали у формі плакату, есе, та презентації  Microsoft PowerPoint.
     В 4 - Б класі в формі круглого столу відбулась дискусія на тему «Небезпека куріння, вплив алкоголю та токсичних речовин на людський організм». Мішко Н.М. розповіла учням про захворювання, спричинені курінням, про вплив пасивного куріння на дитячий організм. Асистент вчителя Гичко Є.К. провела з учнями тренінг «Як працюють наші легені».
     Літературний день розпочався з поетичних каліграфічних хвилинок «Мистецтво каліграфії» на уроках української мови. Учні 3 - А класу  разом з Біланинець Л.О. поринули у світ поезії Григорія Фальковича, послухали інтерв’ю автора, де він розповідає про своє дитинство,  читаючи вірші поета з «Хрестоматії сучасної дитячої літератури» та створили свої ілюстрації до улюблених віршів поета. 
     Про сучасні засоби масової інформації нашого міста  розповіла своїм учням Садварі О.М. Учні дослідили медіа рідного краю: телеканали та радіохвилі, друковані та інтернет-видання. Четвертокласники спробували свої сили у написанні замітки до газети на вільну тему, взявши участь в літературному конкурсі «Юний журналіст». А учні 2-их класів створили сторінку портфоліо на тему «Мої плани на 2021 рік», де поділились думками про те, чому бажають навчитись, про що мріють, де хочуть побувати  в наступному році. 
     Учні 4 - Б класу разом з Мішко Н.М.  провели віртуальну екскурсію відомим видавництвом «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», де створюються найкращі українські дитячі книжки для малят від 2 до 102 років та познайомились з його натхненником і автором багатьох дитячих книжок Іваном Малковичем. 
    Математичний день відзначився цікавими іграми з лего «Математичне лото» у 2-Б класі, Барчій Н.Є., дидактичною грою «Математичний калейдоскоп» в ході уроку математики в 2 - А класі, Куруц О.І., квестом для першокласників «Весела математика, Федака О.В., та захоплюючим нестандартним відкритим уроком - телемостом  в 3-Б класі, Обіцька Т.М. 
     Творчий день був присвячений зимовим святам. У 1-их класах відбувся конкурс малюнка «Ой весела в нас зима». Свистун Г.М. з вихованцями ГПД підготувала виставку аплікацій «Казкова ялинка». Учні 2-их класів взяли участь в акції «Живи, ялинко!», виготовляючи новорічні ялинки з різних матеріалів. Також діти виготовили власноруч лампадки, що прикрасять з запаленими свічечками новорічні столи. Кипіла робота у дружньому колі ГПД 2-их класів. Вихователь Душенькевич Т.Й. провела майстер-клас «Моя новорічна іграшка». Учні з задоволенням виготовляли свої неповторні іграшки та прикрашали нами ялинку у класі. У своїй творчій майстерні учні 3 - Б класу  разом з Обіцькою Т.М. створили  вітальні листівки своїм європейським друзям, а щирі вітання з Новим роком написали англійською мовою.
     У проведенні тижня всі класи брали активну участь. Ентузіазм вчителів та вихователів, їх творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен учитель показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ними радіє успіхові кожного. «Кожен учень нашої школи талановитий по-своєму!» – девіз, який супроводжує нас повсякчас.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 602 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]