16:30
Тиждень образотворчого мистецтва в школі

     «У кожній дитині – таланту краплина» - саме такий девіз  ми обрали для Тижня образотворчого мистецтва в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, який проходив із 16 по 19 жовтня. Залучення дитини до образотворчого мистецтва створює основу естетичного виховання. А формування та розвиток естетичних здібностей, тобто сприймати світ і творити за законами краси, - це дуже важлива складова людських якостей. Низка заходів предметного тижня була направлена на створення зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням. Основною метою було відкрити натхнення, познайомити з цікавими засобами мистецтва, поглибити знання про людей, які внесли неоціненний вклад у розвиток мистецтва, пробудити уяву та фантазію учнів, виховувати естетичний смак та патріотичні почуття. 
     У перший день для дітей була проведена віртуальна подорож «Музеями України»,впродовж якої учні мали змогу   поринути у світ мистецтва минулого та сучасного.
     Із задоволенням учні 6-А та 7-А класів позмагалися у грі-вікторині «Знавці образотворчого мистецтва», під час якої команди дівчат «Палітра» та хлопців «Олівці» мали змогу знаходити з таблиці слова-предмети художника,повторити теоретичні відомості з жанрової  тематики, спробували розгадати анаграми та жанри,в яких були написані картини відомих художників, взяти участь у жартівливій вікторині «Що? Де? Коли?» та відтворити свої мистецькі здібностіу конкурсі «Незакінчений малюнок…».
     На учнів 5-их класів чекала експрес-інформація «Мистецтво кольору», а учні 6-их класів підготували цікаві кросворди та ребуси.
     «Мить несподіваних відкриттей» - виставка, що допомогла відкрити талановиті перлини нашої школи. Саме 17 жовтня юні майстри пензля Сарканич Вероніка, Шух Ольга, Ільницький Норберт та Тягур Вікторія мали змогу ознайомити учасників навчально-виховного процесу із своїми шедеврами мистецтва під гаслом «Світ, який я дарую тобі !» .
     Третій день розпочався з конкурсу малюнків на асфальті «Осінь-чарівниця завітала-листячко розфарбувала!» за участі учнів груп продовженого дня. Цього ж дня у 3-іх класах відбулись виставки учнівських робіт «Осінь золотиста барвами горить», а у 4-их класах -мистецький турнір з ліплення «Казкові герої з телеекрану».
     Підсумком тижня  стала загальношкільна масова мистецька  акція «Зроби світ кращим!,в якій взяли участь учні 1-11 класів.
     Увесь цей час ми малювали, дізнавалися щось нове про мистецтво, переглядали виставки, виражали свої емоції та творили від душі. Дякую усім дітям та класним керівникам за тиждень проведений разом!!!

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 752 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]