08:15
Тиждень інформатики "У вирі інформаційних технологій"

 

Сутність та призначення машини не зміняться від того, яку інформацію ми в неї вкладемо.
Машина зможе писати музику, малювати картини і покаже науці такі шляхи, які ми ніколи й ніде не бачили.

 

Ада Августа Байрон Кінг
леді Лавлейс

 


 


Першочергове завдання, яке має вирішувати сучасна школа, полягає в тому, щоб навчити учнів ефективно отримувати інформацію, опрацьовувати, аналізувати, зберігати її та на основі цього приймати своєчасні й нестандартні рішення. Без застосування ефективних педагогічних ідей і технологій не обійтися. Одним з інструментів, за допомогою якого можна виконати це завдання, є інформаційно-комунікаційні технології. Саме з метою розвитку інформаційної культури, особистісних якостей та інтелектуальних здібностей учнів, підвищення інтересу до предмету, формування креативних комунікативних умінь у нашій школі з 21 по 25 січня проходив тиждень інформатики.

З великим успіхом пройшов  тиждень інформатики. Великим - тому що за 5 напружених днів вдалося реалізувати багато нових і цікавих заходів, які додали драйву і учнівському, і вчительському життю.

Протягом тижня учні школи мали можливість ознайомитися з новинами в галузі інформатики та інформаційних технологій. Розгадати цікаві кросворди та вікторини. Взяти участь у конкурсі стінних газет та малюнків. Цікавий був цей тиждень інформатики. Кожен учень нашої школи мав можливість дізнатись багато цікавого про інформатику.

У рамках предметного тижня було проведено такі заходи:
  • конкурс Валентинок та  листівок до 8 Березня, виготовлених на комп’ютері (5-11 кл.);
  • екскурсія до кабінету інформатики молодших школярів (1, 2 кл.);
  • інтелектуальна гра "Наш друг і помічник-комп’ютер" (6, 7 кл.);
  • позакласний захід з інформатики "Подорож до Комп’ютерленду" (3, 4 кл.);
  • інтелектуальна гра "Турнір знавців інформатики" (9, 10 кл.);
  • конкурси кросвордів усіх видів, ребусів, малюнків, творчих робіт (казок, віршів, загадок, виробів);
  • конкурс проектів (9-11 кл.);
  • випуск газети "Монітор".
Роботи дітей:

Проведенню кожного заходу передувала ретельна підготовка. Діти із задоволенням взяли участь у конкурсах, вікторинах, заходах.

Для молодших школярів було організовано екскурсію до кабінету інформатики, де учні дізналися, що таке комп’ютер, з чого він складається, які "професії" має, як поводитися з ним та як його можна використовувати.

Максимально залученими в позакласному заході "Наш друг і помічник – комп’ютер", були семикласники. Учні проявили свої знання з інформатики. Одинадцятокласники готували цікаві презентації про загрози, що несе невміння правильно користуватися мережею Інтернет. По завершенні заходу учні зробили відповідні висновки та отримали пам’ятки про безпечне користування мережею.

Підсумком тижня була організована інтелектуальна гра для учнів 9 та 10 класів "Турнір знавців інформатики". В грі учні команд представляли себе та свої знання. Змагалися в конкурсах: "Зайвий термін", "Влучний стрілець", "Шерлок Холмс", "Фольклорний серпантин», малюванні як в Paint, так i Word, захисті газет. Перемогу в грі здобули учні  9-Б та 10 класів.

За підсумками предметного тижня було визначено та нагороджено шкільними грамотами переможців. Крім цього, оголошено подяку учням, які взяли активну участь у проведенні тижня інформатики

Підготувала
Світлана Василівна Пушкарович

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 1129 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]