12:17
Тиждень фізики та хімії

    Суспільна потреба спонукає сучасну школу, її вчителів до пошуку нових педагогічних ідей і технологій щодо поширення і запровадження передового педагогічного досвіду. Сьогодні  новим у педагогіці слід розуміти не лише ідеї, методи, технології, які ще не використовувалися, але й весь комплекс навчальних заходів, який містить у собі прогресивні засади, що дозволяють ефективніше вирішувати завдання розвитку й саморозвитку творчої особистості.
  З метою популяризації предметів фізики, хімії, залучення учнів до практичної творчості, виховання самостійного мислення і дій, підвищення самооцінки учня і згідно плану роботи МО природничо-математичного циклу були визначені заходи "Тижня цікавої фізики і експериментальної хімії". Такі заходи були складені вчителями школи Біланич М.М. та Біланич С.А.
   Цікаво сприймають інформацію про предмети фізики і хімії учні шостого класу. Особливу увагу проявляють вони до демонстрацій фізичних явищ, перебіг хімічних реакцій. Учні сьомих класів були більш зацікавлені у проведенні фізичних і хімічних вікторин. Вони у цікавій формі знайомлять учнів з розмаїттям застосування законів фізики в техніці і виявлення їх у природі. Участь у вікторинах розширює знання учнів,сприяє розвитку логічного мислення, прививає інтерес до предметів фізики і хімії.
    Хімія і фізика як науки дуже потрібні і корисні тоді, коли вони в "руках" людей, що мають глибокі і міцні знання з цих предметів. Тоді ці люди приносять користь, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища. Учні 7-10 класів виготовили стінгазети на різну тематику з фізики і хімії (Переста Алана, Русин Олександра, Бубряк марк - 7кл).
    Оскільки тиждень проходив в рамках місячника довкілля, то на кожному заході було звернено увагу на екологічне виховання. Багато ребусів, кросвордів, презентацій було підготовлено учнями 6-11 класів на дану тему. Велика кількість робіт "Цікавий хімічний ребус" була створена такими авторами: Січка Валерія, Шершун Віолетта, Лозан Олег (8 кл.), Переста Аліна (10кл). З учнями 8-х класів було проведено заняття учителем хімії Біланич С.А. на тему "АПТЕЧКА В НАШОМУ ДОМІ", де учні були ознайомлені з основними правилами зберігання, призначення і правильного вживання лікарських препаратів, звернено увагу нам правильне поводження у випадку пошкодження ртутного термометра. На заняттях гуртка «ЮНИЙ АГРОХІМІК» учні підготували презентації про грамотне використання мінеральних добрив,про використання емульгаторів у харчових продуктах та про генетично-модифіковані організми.

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 600 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]