15:30
Свято "Прощавай, Букварику!"

Ось і настав той день, коли першокласники закінчили працювати з першим у своєму житті підручником - Букварем.

1-го вересня, коли діти стали учнями і їм урочисто вручили Букварі, то їм кортіло швидше зазирнути всередину, дізнатися, що там.

Нині для них Буквар-то звичайний підручник. Він навчив добре й швидко читати, вони вже знають, що є основною цеглинкою у побудові слова. Згодом учні познайомляться з іншими підручниками, які будуть продовжувати його важливу справу. Але поради першого друга пам'ятатимуть усе життя: любити свою рідну землю, цінувати, шанувати працьовитих людей, берегти святині нашого народу – землю, мову, пісню, криницю, хліб, вербу, калину…

Першокласники нашої школи відзначали цю важливу мить святом «Прощання з Букварем». У проведенні свята брали участь всі учні перших класів. Їм було весело і цікаво, вони з радістю ділилися своїми здобутками, знаннями. В дитячих очах читалося захоплення від того, що здобули безцінний скарб-вміння читати, який отримали із сторінок першої книги-Букваря.

Свято прощання з Букварем було насичене віршами та піснями.

У 1-А було здійснено рапорт Букварику, в якому у веселій формі учні прозвітували про здобутки, отримані в процесі навчання. Класовод Федака О.В. вручила школярам пам'ятні медалі про успішне закінчення першого класу.

Учнями 1-Б класу під керівництвом класовода Свистун Г.М. проведено інсценівку до казки «Колобок», з якої зробили висновок про важливість навчання.

На святі панувала радісна атмосфера,яку разом з учнями розділили їхні батьки та родичі.

Тож хочеться їм побажати, щоб не забували народну мудрість: «Хто багато читає, той багато знає», «Хто швидко читає, той багато зробити встигає».

Благословенна та ясна година,
коли Буквар до рук бере дитина.
Яка ж оце відповідальна мить!
Нехай Господь Вас всіх благословить!

Категорія: Свято | Переглядів: 633 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]