14:11
Подорожуємо обласним центром..

  Закарпаття має багатющу історико-архітектурну спадщину, культуру, даровані самою природою мальовничі краєвиди.

  Закарпатський музей народної архітектури та побуту – самобутній ансамбль споруд, що складається з архітектурних перлин старовинного закарпатського села і зразків найдавніших та найпоширеніших видів народного ужиткового мистецтва.  Це один із перших в Україні музеїв  просто неба. Музей знаходиться в історичній частині міста, на південному схилі Замкової гори, поряд із середньовічним замком.

 Осіннім сонячним днем учні 5-А класу разом з класним керівником Ващенок С.С. вирушили  у подорож до міста Ужгород , бажаючи познайомитись  з будівлями та експонатами етнографічного музею. Багато цікавого побачили учні: селянські садиби, житлові будівлі, старовинну кузню, млин, ступу-сукновальню, корчму. Зацікавила школярів стара сільська школа, в якій збереглись учнівські парти, давні географічні карти, рахівниця.

  На особливу увагу заслуговує "Шелестівська церква"  (1777 р) — одна з двох аутентичних лемківських церков, які збереглися на території України. Храм є зразком класичного поєднання в народній архітектурі двох стилів — шатрового і барочного.

  Від екскурсії до міста Ужгород  учні отримали  велике задоволення, на згадку залишивши у пам’яті багато хороших вражень.

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 520 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]