15:29
Писемність...

На календарі 9 листопада. За православним календарем - день преподобного Нестора Літописця, святого, який залишив нам найдавнішу писемну пам’ятку. Ми в Україні відзначаємо цей день як свято писемності та мови. Це ще один привід поговорити про те, як ми дбаємо про розвиток писемності, літератури, мови і культури.

Сьогодні і в нашій школі свято, до якого готувалися вчителі та діти. 

Бібліотекарем Яким М.В.  організовано виставку рефератів та сценнівок до Дня писемності та мови. Учні мовознавчого гуртка "Перлина" (керівник Шух О.Р.) підготували та презентували усний журнал "Зародження та розвиток письма", де всі присутні мали змогу збагатитись цікавими та повчальними відомостями, поринути у світ історії створення письма. Вчителем української мови та літератури Сидор М.Ф. проведено з учнями школи пізнавальну вікторину, де кожен мав змогу позмагатися та перевірити свої знання.

Зворушливим був конкурс на кращого читача віршів про мову, в якому прийняли участь учні 5-9 класів. Здивувала своїм голосом наймолодша учениця свята - Богдан Даніела, яка заспівала пісню під назвою "Найцінніший скарб"

Свято пройшло цікаво. Учні поглибили свої знання, дізнались багато цікавого про історію  виникнення письма та зберегли у своїх серцях любов до рідного слова. 

Категорія: Події | Переглядів: 750 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]