12:13
«Воскресає природа – воскресає життя!»
«Писанка – це неповторне багатство...
Його треба берегти, як безцінний скарб!
Нам слід пишатися ним перед усім світом»
                                          О. Довженко
   Саме з весною приходить в нашу оселю найголовніше свято християн – Пасха, або Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа, який приніс себе в жертву за гріхи людей і спокутував їх своїми стражданнями. Воно супроводжується численними прекрасними звичаями і традиціями, які ми зберігаємо, розвиваємо та передаємо з покоління в покоління.
   Писанка – це неповторний витвір народного мистецтва, це символ Всесвіту. Виготовлення писанок пов’язують з дохристиянським звичаєм зустрічати весну, з пробудженням землі, початком сільськогосподарських робіт, а пізніше – з Пасхою.
   12 квітня було проведено шкільний конкурс з писанкарства «Воскресає природа – воскресає життя!», в якому брали участь учні 1-11 класів. Було приємно спостерігати за диво-писанками та композиціями, які стали справжніми весняними суцвіттями на гілках верби, яка була розміщена в методкабінеті школи. Різноманітними техніками виконання та кольоровою гамою були представлені класами великодні витвори. Важко виділити кращу писанку, адже в кожній було закладено часточку душі дитячого серця. Радувало те, що писанки виготовлялись як учнями, так і їхніми батьками, які майстерно прагнули передати дитині народні традиції, звичаї, збережені предками, які символізує світле свято –Великдень.
   Варто відзначити, що в районному етапі фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!»   наша школа має  переможців:
  • Кость Іван 7-Б клас – І місце (техніка виконання –зернівка)
  • Горопко Каріна 2-Б   - ІІІ місце (техніка виконання – бісер)
  • Дякун Юрій 3-А – ІІІ місце (техніка виконання –зернівка)
ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!
Категорія: Олімпіади / Конкурси / Змагання | Переглядів: 549 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]