21:47
Напередоддні відзначення Дня Збройних Сил України…

     Історія національного державотворення - це героїчний літопис боротьби за волю українського народу, за право жити у власній незалежній державі.                                 

 Кожна його сторінка наповнена звитягами різних поколінь захисників рідної землі, які сформували особливий характер та образ сучасних захисників України.     

   Це гідне визнання героїчної слави українців усіх поколінь і епох та всенародне вшанування подвигу сучасних оборонців рідної землі.

   Сьогоднішні захисники України своїм героїзмом, високою відповідальністю, рішучістю і незламним бойовим духом довели всьому світові, що українці - це непереможна нація, яка здатна зі зброєю в руках захищати свою свободу та незалежність.
     Патріотизм, мужність і стійкість, бойове братерство - це провідні риси нинішніх захисників України, які щоденно проявляються під час стримування російської агресії на сході нашої держави. Доблесть та відвага кожного із сучасних захисників України у майбутньому стане правдивим документом епохи боротьби за свободу та незалежність України, вагомим здобутком утвердження єдності українського суспільства, національної гідності та самоповаги.
     От і сьогодні 2 грудня 2020 року , в цей зимовий день випускники 11-А класу під супроводом класного керівника Ващенок Світлани Степанівни та вчителя Захисту України Удута Юрія Юрійовича  зібралися за круглим столом, щоб  відсвяткувати День Збройних Сил України. Почесним гостем  пресконференції став наш земляк, учасник бойових дій в зоні АТО, військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Рубенян Рубен Карленович. На початку зустрічі Світлана Степанівна продемонструва присутнім перегляд тематичних короткометражних художніх стрічок та  документальних відеоматеріалів про подвиги захисників України, навела статистичні дані та історичні факти становлення української армії. Однак найбільшхвилюючі моменти зустрічі були попереду, коли почалось «живе» спілкування дітей з учасником АТО.Учні радо вітали нашого  воїна-героя, ділилися власними думками про події на Сході України, ставили запитання, які їх хвилювали, висловлювали теплі й щирі побажання гостю. У свою чергу Рубен Карленович не лише   надав учням  відповіді на запитання, а й  поділився спогадами про пережите під час перебування на передовій у селищі Станиця Луганська, селах Опитне та Сизе, про військові будні солдат. І одночасно передав частинку своєї енергії, мужності й оптимізму юнакам-старшокласникам – майбутнім захисникам України. Вчитель Захисту України Удут Ю.Ю. в свою чергу вкотре ще раз наголосив про відповідальне ставлення до цього навчального предмета, провівши своєрідну паралель  щодо підготовки, отримання практичних навичок у школі та готовності до захисту рідних рубежів нинішньої молоді  та воїнів АТО.
     Підсумком зустрічі були напутні слова Світлани Степанівни своїм випускникам про народну мудрість, що  стверджує: «Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. Завдяки їм наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня, а діти можуть сподіватися на щасливе майбутнє.
     Зустріч закінчилася, але залишаться спогади про теплу, дружню,  невимушену атмосферу, пережиті емоції, добре слово та надія на краще мирне майбутнє.


Любіть Україну, вивчайте її історію і примножуйте її славу!

ВІДЕО

Категорія: Свято | Переглядів: 199 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]