14:26
Найрідніші в світі...
Як ти часто зайнятий лиш собою -
Своїми радощами, своєю любов’ю!
А десь поруч по хаті та ходить мати,
Ладна тебе й диханням зігрівати.
Глянеш нишком - і душу тобі обпалить
Її тиха, натомлена сивина.
То - невдачі твої, і злети, й провали…
Ти молись їй: не вічна ж вона.
 
Мати… Скільки приємних спогадів пов’язано з цим словом, скільки можливого і неможливого зробила ця жінка для нас. Хіба хтось може бути ближчим за неї? Мама – найрідніша і найдорожча в цілому світі людина. Це вона вчила нас вимовляти перші слова, посміхатися до людей, говорити з ними ввічливо, з любов’ю. Вона вчила нас бути дорослими. І пізнаючи закони життя, саме від матері ми перейняли наймудрішу науку – любити людей, бо лише в любові народжується прекрасне. 
В Україні стало доброю традицією відзначати в другу неділю травня День матері.  «Найрідніші в світі» - саме за такою темою пройшла виховна година під керівництвом класовода Біланинець Л.О. Діти розповідали про День матері, а саме, де був започаткований, коли почали відзначати свято в Україні. З почуттям любові учні читали листи – послання, декламували вірші, слухали пісні « Пісня про маму», «Вогник щастя», «Мама». Цікавою була гра «Допоможи Незнайкові», в якій школярі пояснювали казковому герою, як треба поводитись, звертатись до мами, продовжували речення «Я люблю свою маму, бо вона…», а також діти мали змогу пофантазувати над тим,щоб вони зробили для мами, якби мали чарівну паличку. Школярі із захопленням складали рецепт «гарного настрою» своїх матусь, дивились презентацію «Мій ангел-охоронець». Та найбільшим сюрпризом для дітей стала фотопрезентація «Найрідніші в світі», в якій діти впізнавали фото своїх матусь і зачитували їм слова вітання. Вся виховна година була пройнята любов’ю, ніжністю, чуйністю до найріднішої в світі – Матері, яка дала нам життя і всім Матерям на Землі! 
Мати, ненька, матуся, матінка, мамочка — єдина людина у світі, яка не буває байдужою до своїх дітей. У ній стільки милосердя, співчуття, турботи, ласки...
Бережіть своїх матерів,
говоріть їм приємні слова,
любіть їх, турбуйтеся про них,
доки вони живі,
бо настане час
і вам не буде до кого прийти
та прихилити свою посивілу голову.
 
Категорія: Свято | Переглядів: 872 | Додав: zpzp | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]