10:22
Міжнародний день толерантності

   16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.

Толерантна людина – це особистість, якій притаманні моральні, духовні цінності та якості.

   Як писав Олександр Довженко: «…людина повинна бути Людиною…». Цей вислів вказує, що кожен з нас повинен задуматися над своїм ставленням до інших, вміти правильно підтримати один одного, поважати людей, прислуховуватися до думок, поглядів інших людей.

   Заклик толерантності –«Твори добро!». Кожен з нас повинен вірити і творити добро, зробити те, що інші вважають неможливим, подати гідний приклад оточуючим, зробити щось таке, що принесе користь.

   З нагоди цієї дати класний керівник Гасинець М. В. із учнями 8 – Б класу провела виховну годину з елементами тренінгу «Толерантність у сучасному житті». Учні із захопленням будували асоціативне гроно квітки «Толерантність». У вправі «Асоціативний ряд» називали риси характеру, притаманні толерантній людині, а вправа «Яблука» допомогла зробити висновок: люди ніби схожі один на одного, але в той же час всі різні. Протягом виховної години учні мали можливість вносити свої думки щодо поняття «толерантність» у «Мішечок порад».

   Крім того, у навчальному закладі вихователем ГПД Копач А. І. для учнів 3-4 класів була проведена виховна година на тему: «Що таке толерантність. Толерантне ставлення до інших.» Метою даного заняття було розкрити суть етичних понять: толерантність, терпимість, повага; формувати вміння обґрунтовувати важливість шанобливого ставлення до інших; розвивати навички соціальної поведінки, навички терпимого ставлення до інших людей, націй, культур. Під час заняття учні активно брали участь у іграх, була проведена робота в групах, також проведено бесіду за малюнками, переглянуто презентацію «Що таке толерантність» тощо. А завершення виховної години діти з цікавістю переглянули відео «Формула толерантності».

Тож памятаймо:

Будь завжди нестримним вільнодумцем,

Свої мрії пензлем намалюй.

Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантний всесвіт побудуй!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

 

Категорія: Події | Переглядів: 667 | Додав: zpzp | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]