14:50
Міжнародний день рідної мови

Здрастуй, Слово, рідна мово,
Здрастуй, на межі тисячоліть!

   У Святому Письмі сказано: «Спочатку було Слово». Немає народу, байдужого до рідної мови, до своєї землі, тієї, на якій народився й живе. Мова — одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Бувають такі ситуації, коли навіть звучання рідного слова стає причиною особливого душевного стану, емоційного збудження будь-якої людини, не кажучи вже про тих, хто наділений емоційно-образним баченням світу.

   21 лютого в нашій школі відзначався День рідної мови. Вчителі української мови й літератури  разом з  учнями провели ряд цікавих заходів. Організовано виставку стіннівок «Мова-найцінніше наше багатство». Найкращі газети представлено учнями  8, 7-А, 7-Б, 9-Б класів. Завбібліотекою Фізер Н.В. організовано цікаву виставку книг про рідну мову. У цей день класні керівники  запросили  учнів «на слово щире, на бесіду мудру». Підкреслили, що слово – це засіб, що дає змогу передати свої почуття, думки, поділитися цими думками й з іншими. На великій перерві юні таланти декламували власні вірші про мову.

   Надзвичайно цікавими були й конкурсні завдання мовознавчої гри «Знавці рідної мови», підібрані  вчителем української мови та літератури Мешко І.П.  У заході брали участь команди учнів 8класу («Патріоти»)  та 9-Б класу («Мовознавці»). Гра складалася з декількох етапів: «Філологічна візитівка», «Конструктор», «Фразеологічний аукціон», «Діалектичний двобій» тощо. Метою гри є поглиблення  знань з мовознавчих розділів, розвиток акторських здібностей. Переможцями конкурсу стали найкращі знавці української мови – команда учнів 8 класу, в  яких була справжня  українська назва «Патріоти».

   Учитель української мови та літератури Шух О.Р. підготувала літературно-музичну композицію «Здрастуй,Слово, українська мово!», метою якої було ознайомитись зі скарбами української мови та виховувати почуття патріотизму й гордості за Україну.

   Сьогоднішній День рідної мови залишив у серцях школярів та педагогів  краплину любові до рідного слова. Тож шануймося, будьмо дбайливими господарями того, що маємо, плекаймо рідну мову в наших серцях!


ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 527 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]