20:59
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття...

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
І голос твій нам душу окриля...

     Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для нас, українців, є ім'я Т.Г. Шевченка. День народження та день смерті Кобзаря стоять поряд – 9 і 10 березня. Між цими березневими днями – 47 років життя, яке стало славою і гордістю нашого народу, тріумфальним початком і вершинним досягненням нової української літератури.
     Доля Тараса і України – невіддільні. Він жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження  писав своє безсмертне пророче слово.
      Тож кожного року 9 березня ми вшановуємо пам'ять Шевченка. Сьогодні вчителями–словесниками разом з учнями нашої школи організовано ряд заходів в режимі онлайн. Учні читали уривки з творів Великого Кобзаря та згадували найважливіші події із життя та творчості Тараса. Спільною  учнівською родиною 5-8, 11 класів створено  відеопрезентації «Ми пам'ятаємо тебе, Кобзарю!» та «Краса природи України у поезіях Т.Г. Шевченка».
     Тож нехай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка, щоб слово Тарасове світило старому і малому. Нехай освятиться душа наша великою мудрістю безсмертного генія великого народу.

ВІДЕОПРЕЗЕНТАЦІЇ

Категорія: Події | Переглядів: 428 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]