16:35
Кого можна вважати цивілізованим?
14 березня кожного року любителі математики відзначають Всесвітній день числа П. Відомий фізик і популяризатор науки Петро Васильович Маковецький сказав: "Тільки того й можна вважати цивілізованим, хто знає число П."
«Кого можна вважати цивілізованим?» - назва інтелектуальної гри, яку провели члени гуртка "Ерудит" під керівництвом Гасинець М.В.
Число П - дивовижне та незбагненне. Серед безлічі чисел воно посідає особливе місце. Про нього пишуть вірші, складають афоризми, його зображують на полотнах, йому присвячують сайти всесвітньої комп’ютерної мережі інтернет.
Досвідчений вчитель математики Гасинець М.В. вміло та цікаво підготувала завдання для учасників гри, зокрема вступне слово керівника гуртка, презентація пізнавального характеру дали змогу вчителю не тільки зацікавити учнів, але і знову пірнути у світ цифр.
Бліц-запитання та практичні завдання чекали на учнів, а діти з ентузіазмом і захопленням вирішували їх, даючи інколи нестандартні та неординарні відповіді.
Члени гуртка додатково підготували реферати на задану тему, найкращими з яких визнано роботи Ковач Вікторії, Перести Аліни. Дівчата 9-А класу випустили стінгазету "Цікаве число П"
На закінчення заняття Гасинець М.В. проголосила: "Хто не встиг відзначити  Всесвітній день числа П, має змогу це зробити 22 липня. Саме в цей день відзначають день наближеного числа П  в Європі".
Категорія: Події | Переглядів: 538 | Додав: zpzp | Рейтинг: 3.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]