11:29
Карпатська Україна: трагедія та велич

     Кожен народ має власну історію. Багатовікова історія українського народу – бездоганна, невичерпна криниця духу мудрості, перемог і страждань. І тепер, коли ми вже побудували свою власну державу нам належить вичерпати з цієї кринниці багато солоної від сліз і горя води.
     Подію, яку ми відзначаємо 15 березня, не просто свято, це вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашого народу. І хоч Карпатська Україна проіснувала недовго, вона продемонструвала прагнення українського народу до створення власної держави, його готовності до жертв заради досягнення цієї світлої мети.
     З метою збереження й утвердження історичної пам’яті українського народу та національно – патріотичного виховання підростаючого покоління в нашому освітньому закладі було проведено заходи вшанування події Карпатської України в онлайн форматі.
     Вчитель історії Дудинець Г. В. для учнів 5 – 9- их класів провела експрес – інформацію «На стежках історичних подій».
     Учні 10– 11-их класів дискутували на тему: «Карпатська Україна. Держава одного дня». Результатом їх дослідження є підготовлені ними проекти.
     Родзинкою заходів була година – спомин « Моя, Карпатська Україна, через призму поезій закарпатських поетів» , підготовлена учнями 8-А класу.
     Отже, вшануймо пам’ять всіх, хто загинув у боротьбі за створення своєї незалежної держави, хвилиною мовчання. Згадаймо їх у молитві:


Благослови, небес Владико.
Пожертву чесну і велику
Народних лицарів, що в бій
Відважно йдуть за народ свій!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

ВІДЕО


 

Категорія: Події | Переглядів: 236 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]