15:17
Я обираю здорові звички
     Одне з важливих завдань сучасної школи – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Адже стан здоров’я населення України свідчить про існування реальної загрози вимирання нації. Справедливими є слова: "Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив"    
     З 1 по 31 жовтня цього року у нашій школі в рамках акції «За здорове життя!»  проходив місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека за здоровий спосіб життя» та з 17 по 20 жовтня - тиждень  «Основ здоров’я».
    Під час місячника Фізер Н.В. організувала та провела ряд заходів з формування здорового способу життя.
- Книжкові виставки: «Шкідливі звички» , «Козацького тобі здоров’я».
 -Бесіду «Щоб узимку не хворіти, треба гартуватися», з розповіддю казки «Про Сонце» ( для учнів молодших класів ).
-Тематична виставка по профілактиці алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління (для учнів 8-11 класів).
- Бесіда «Молодь обирає здоровий спосіб життя» з метою формування в учнів практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я (з учнями 7-9 класів).
-Виставка «Екологічні продукти серед нас» під час проведення  свята Осені .
     Одним із питань батьківських зборів у 8-Б класі, було обговорення здорового способу життя у сім’ї.  Батьки активно включались у розмову, ділилися  власним досвідом.
      У рамках тижня  «Основ здоров’я» для учнів школи були проведені тематичні уроки з основ здоров’я «Я обираю здорові звички».
      Метою уроків було продемонструвати школярам, що здоровий спосіб життя – це просто і важливо, а багатьох захворювань можна уникнути завдяки правильному харчуванню, фізичній активності, відсутності шкідливих звичок.
      Юско Г.В. та Мельник О.М. провели з учнями 1-х класів гру «Рух- це здоров’я». Учні мали можливість висловити свою думку, а саме, коли і за яких обставин можна проявити рухову активність. Урок – змагання сподобався учням 2-х класів, де разом з класними керівниками  Федакою О.В. та Свистун Г.М. діти відгадували ребуси, працювали з тестами. Куруц О.І. та Барчій Н.Є. запропонували учням 3-х класів переглянути відео-рецепт «Яким повинен бути корисний сніданок». Учні четвертих класів активно включилися у грі «Небезпечна кулька». Також разом з класними керівниками   Обіцькою Т.М. та Біланинець Л.О. спробували визначити особисту позицію щодо здорових звичок.
     Учні 5 класів   мали змогу переглянути презентацію «Здоров’я- це життя», яку продемонструвала Чечур Е.О..    Учні 6, 8 класів на уроках основ здоров’я пройшли тест на знання принципів здорового способу життя  «Що ти знаєш про здоров’я?»
Учні 6 класів ознайомились з принципами здорового харчування та перевагами щоденної активності також зіграли у гру «Рух – це здоров’я».
З учнями 8 класів Ващенок С.С, пригадали про вплив шкідливих звичок на здоров’я, зробивши висновок, що здорові звички – це основа успішного і щасливого майбутнього. В ході міні-дискусії «Що впливає на наше здоров’я» було обговорено причини, через які хворіють люди у сучасному світі і як вони впливають на тривалість життя людини. Наприкінці уроків учні продивились відеоролик "Мій корисний сніданок", в якому кулінар Євген Клопотенко давав рецепти смачних і корисних сніданків, які базуються на рекомендаціях дієтологів. Разом із порадами щодо приготування страв, Євген дав інформацію про користь та перевагу різних продуктів і наголошував на необхідності сніданку.
      В ході уроків учні створили меню здорового харчування на день (найвдаліші меню представили - Длужевська А., Русин Н. та Касинець А.– учні 8-А класу).
     У рамках домашньої роботи школярами були складені кросворди «Я за здорові звички» (автори найкращих кросвордів – Граб Ю. та Дзямко С., учні 8 класів ); продемонстрували презентацію улюбленої страви «Спагетті по-італійськи» учениця 6-А Напуда Н. та «Найсмачніша піца» учениці  8-А класу Кость А. і Малікова О., створили стіннівки «Здоровий спосіб життя – важливо!»
 Учні 7 класів були учасниками вікторини щодо здорового харчування, яку підготувала Стець С.О.
 Гасинець М.В. надала змогу учням 9 класу продемонструвати власні презентації на тему «Я обираю здорові звички».
     Отже, бажаємо всім здоров’я!
 

 
 
 
Категорія: Події | Переглядів: 753 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]