20:26
Голокост. Скорботна свічка пам’яті святої

     1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, у якій постановила, що день 27 січня — це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту
     Голокост - це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ трагічної події для всього людства.
     З метою  поглиблення знань  учнів про Голокост під час Другої Світової війни на території Східної Європи та нашої країни,  виховання в учнів толерантності та поваги до інших народів, вшанування  пам’яті загиблих у Другій Світовій війні у нашій школі було проведено урок-реквієм. Учасниками заходу були вчителі та учні 10 – 11 класів. З відеопрезентацією «Голокост : невідомі віхи історії» виступила вчитель історії Дудинець Г.В. Доповідач зазначила, що пам’ять про трагедію людей, яких винищували за расовими, національними і культурними ознаками, повинна зберігатися заради запобігання подібних дій у майбутньому. 
Учні 10, 11 класів  дослідили і презентували такі проекти:
- історія  відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту; 
- етапи «остаточного рішення» єврейського питання у Третьому Рейху;  
- «розстрільний Голокост в Україні» 
- Бабин Яр, системи таборів смерті.
В шкільній бібліотеці Фізер Н.В. оформила тематичну виставку «За велінням совісті та покликом серця».
     Страшні події Голокосту вшановано  свічкою пам'яті та хвилиною мовчання. Та це тільки мить про минулі страхіття війни…
     На сучасному етапі розвитку світового суспільства одним із пріоритетних завдань є потреба гуманістичного розвитку, в тому числі усвідомлення усіх жахіть проявів Голокосту та унеможливлення повтору цих подій.
    Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини.Темою цього дня має стати вічна пам'ять і зобов'язання докласти зусиль до недопущення ґеноцидів і злочинів проти людяності. З болем, сумом і жалем в очах і Душах подумки підсумували - такого жаху не повинно повторитися!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 225 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]