13:07
Допоки пам’ять в серці не згасає…

      Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей.              Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.
     Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, в Кольчинському ЗЗСО І-ІІІ ступенів пройшло ряд заходів.
     Класними керівниками проведені години спілкування, круглі столи «Моторошні дні в історії українського народу». В шкільній бібліотеці протягом тижня діти переглядали книжкову виставку «Голодний 1933-й».
     У коридорах освітнього закладу була продемонстрована  тематична  виставка Україна пам’ятає, світ визнає…
     Завершився день скорботи виховним заходом «Допоки пам’ять в серці не згасає». Учні 9-Б класу читали вірші, слухали спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролик Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори». Багато глибоких та змістовних слів було сказано й ведучими уроку-реквієму– класним керівником Ващенок С.С.  , основним меседжем яких був заклик - довічно пам’ятати про жертв голодоморів в Україні. Вчитель звертався до учнів з проханням бути небайдужими до цієї трагічної дати в історії України та пам’ятати про ті страшні випробовування, які випали на долю нашого народу.
    «Де б ти  не був – вшануй померлих від голоду!». А 27 листопада всі учні школи рівно о 16-й годині приєднаються до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».   

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 209 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]