14:15
Дітям світу - сонце й мир!

   Щороку  в другій половині вересня в день відкриття чергової сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй в усьому світі традиційно святкують Міжнародний День миру.  Тільки в мирній державі накопичуються її багатства, розвивається культура, зберігаються духовні цінності, зміцнюється економіка, зростає добробут людей, а з молодого покоління формуються справжні громадяни незалежної держави.
      19 вересня 2014 року в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся святковий концерт «Дітям світу – сонце й мир!»,  присвячений саме Міжнародному Дню миру. Адже як діти України, так і всі її громадяни прагнуть жити в мирі і злагоді, бо мир – це життя, благополуччя і благоденство. В такий нелегкий для Батьківщини час ми всі живемо з вірою і надією на краще.
     Саме завдяки цьому загальношкільному заходу всі присутні (учні,вчителі, батьки, представники громадськості) зрозуміли одну маленьку, але таку важливу істину, що з маленького миру – в самому собі,в групі,родині, державі – починається й великий та благодатний мир на нашій планеті.

    Зі сцени лунали вірші про Україну, які пройняли  присутніх духом патріотизму,гуманності, єдності. Свої декламаторські здібності показали Удут Елеонора (8-Б клас), Штемак Юліана, Поляк Вікторія (8-А клас), Гузинець Юрій (6-А),Лозан Олег,Січка Валерія  (9-А клас), Яворська Ольга (11 клас), Длужевська Анастасія (5-А клас).
   Крім того, з вуст дітей лунали дзвінкоголосі пісні про  щасливе дитинство, чисте небо над головою, про рідну школу, українську родину, злагоду та добробут, а об’єднувало ці пісні  в одне ціле - бажання   бачити на нашій планеті великий та благодатний мир. Радували своїми піснями вокалісти: Пушкарович Станіслав та Богдан Даніела (7-А клас), Малікова Олеся (5-А клас), Фаринич Аліна (4-А клас),  Горват Віталій  (7-Б клас) та Горват Яна (4-Б клас), та ансамбль «Струмочок» за участі дівчат  5-А та 5-Б  класів ( керівник     Делеган Н. І.).

   Додали настрою та ритміки  святковому концерту танцювальні номери  у виконанні вихованців  3-А класу ( «Метелик щастя» кер. Федака О. В.), 4-Б класу («Птахи миру», кер. Куруц О. І.), 6-А класу ( «Промінь миру» кер. Попович М. І.).
    Пам’яті загиблих у всіх війнах і міжнаціональних конфліктах, тих,хто страждає від несправедливості і авторитарності, дітям та дорослим  було присвячено Молитву Миру, яку зачитав Канчій Серафим учень 3-А класу, а також на завершення свята з вуст учениці 5-А класу Длужевської Анастасії  прозвучала Молитва захисту для усіх дітей  світу.

     Під час свята присутні мали  змогу ознайомитись з виставкою плакатів «Миру –мир» та композицій «Голуб миру», яку підготували учні 1-11класів. Найкращі роботи переможців конкурсу прикрасили шкільне фойє. Ними стали класні колективи 1-Б, 4-Б,5-Б,9-Б – І місце; 2-А,2-Б, 5-А, 6-А, 10,11 класи – ІІ місце;, 4-А, 7-А, 7-Б,8-А, 8-Б – ІІІ місце. Варто відзначити  творчі роботи юних скульпторів: Бубряк Єлизавети та Бубряк Євгенії (9-Б клас), Січки Валерії (9-А клас), Радей Вікторії( 8-А клас) та Бубряка Марка (8-Б клас).
       Підсумком  свята були  слова привітання та вдячності від директора школи Х. В. Удут,яка побажала всім, щоб над землею України та на всій планеті завжди світило золоте сонце на чистому блакитному просторі всесвіту, бо без миру немає дитинства, немає майбутнього.
     Мир – це свято усіх людей, свято всіх дітей. Нехай усі ми навчимося розуміти і поважати одне одного, нехай почнеться на Землі нова історія – історія Людства, яка не знає війни.

 

Категорія: Події | Переглядів: 763 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]