10:40
День толерантності

   Уже 20 років світ святкує Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів  толерантності», затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.  У статті 6 Декларації зазначено: «Для того, щоб піднести громадську свідомість, звернути увагу на небезпеку, приховану в нетерпимості, протидіяти її проявам, сприяти формуванню психології толерантності та вихованню в її дусі, ми урочисто проголошуємо 16 листопада щорічним Міжнародним днем толерантності».

   Кожному українцю важливо пам’ятати про те, що до людей треба ставитись так, як до себе. Тільки тоді можна буде говорити про добре виховане та толерантне українське суспільство. Зараз в Україні дуже багато людей різних національностей, людей з різним кольором шкіри, з різними фізичними можливостями тощо. Тож не дивно, що тема толерантності в Україні насправді важлива і актуальна.

   16 листопада і в нашій школі пройшов день толерантності. Класний керівник 10 класу Клим В.В. провела виховну годину  з елементами тренінгу  «Толерантність в сучасному житті». Учні ознайомились з поняттям толерантності, ознаками толерантної людини, мали нагоду відпрацювати у конкретних життєвих ситуаціях модель толерантної поведінки. Класний керівник звернула увагу учнів на те, що   терпимість є необхідною умовою збереження миру.  В процесі тренінгу учні познайомились з видами спілкування і  прийомами  активного слухання.

   Було звернуто увагу на фактори, що впливають на перекручування інформації.

   Під час вправи «Знайомство» кожен учень старався показати, передати певну емоцію. Січка В. та Шершун В. підготували інформаційні повідомлення «Толерантна особистість» та «Слова і жести в спілкуванні». Активно учні класу виконували  вправи із  застосуванням невербальної  передачі інформації. Так Мигалейко В. та Лендєл К. дуже добре вдалося виконати вправу «Невербальні етюди». Під час виконання вправи "Стереотипні окуляри" Меденці Н. вербальним і невербальним способами відстоювала свою позицію, а Мегалейко В., як опонент, проявивши толерантність, погодився. Виконуючи завдання «Побачення», представники кожної групи продемонстрували майстерність творчо думати, логічно мислити та аналізувати. Адже ми вчимося приймати і поважати думки інших, бо вони мають право на існування. 

   На виховній годині учні пізнали глибше зміст слова "толерантність" і  що означає бути  толерантним, навчилися прийнятим в суспільстві принципам спілкування, розглянули варіанти, як уникнути конфлікту та агресії.

   Кожен з нас, учнів, вчителів, батьків повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування.

Категорія: Події | Переглядів: 592 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]