14:29
День Права
Сьогодні питання прав і свобод людини посідає чи не найважливіше місце як у світі, так і в Україні.
Наявність прав і свобод, ступінь їх реалізації є основним критерієм визначення розвитку демократії будь-якої держави. Та чи не найважливіше місце у суспільстві є проблема дитинства, бо діти - наше майбутнє, і це треба сприймати дуже серйозно. "Світовою конституцією прав дитини" називають Конвенцію про права дитини, прийняту ГА ООН 20 листопада 1989 року.
І саме тому 6 червня в нашому оздоровчому закладі "Камелія" присвячено правам дитини. Відповідальним в цей день був загін "Торнадо", вихователі Клим В.В., Дудинець Г.В., Стець С.О.
В кожному загоні вихователями проведено тренінг "Правило, обов'язок, свобода та відповідальність", де діти могли проявити свої знання з розуміння співвідношень між правами та обов'язками, зрозуміти, що будь-які дії мають бути продуманими і відповідальними.Загоном  "Торнадо" була підготовлена цікава презентація "Світова книга прав дитини", яку переглянули загони "Усмішка, "Ромашка", після проведено вікторину "Чи знаєш, що Ти людина"? Для наймолодших організовано перегляд відеофільму "Права дітей в житті казкових героїв", після чого дітям було дано завдання назвати твори в яких порушуються права дітей.
В загоні "Торнадо" проведено гру-знайомство "Конвенція про права дитини", учасники демонстрували свої знання з практичного права, характеризували основні права дитини, згідно Конвенції ООН. А загін "Олімпієць" провели казкову правову вікторину, де розглянуто різні правові ситуації в казкових мультфільмах.
З ініціативи загону "Торнадо" впорядковано територію навколо Обеліску Слави. Роблячи добру справу, діти ще раз торкнулися героїчного минулого свого народу. Підсумком дня став конкурс представлення "Якби я був Президентом". Всіх присутніх вразив колаж "Передвиборча програма Президента", яку запропонував присутнім загін "Бджілка". Загін "Усмішка", презентували права дитини, відповідно Конвенції ООН.
На завершився Чечур Е.О. звернула увагу присутніх, що права і обов'язки нероздільні, а не знання законів не звільняє від відповідальності.
 
Отже, ще один день життя в закладі відпочинку "Камелія" минув.
Він був цікавим, насиченим і повчальний.
Переглядів: 882 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]