13:11
День партизанської слави

    Прекрасного осіннього дня, а саме 22 вересня, ми вшановуємо славетних ветеранів, усвідомлюючи, що кожен із нас живе в незалежній державі, має змогу вчитися, любити, виховувати дітей тільки тому, що в суворі часи війни відважні герої не дали загарбникам господарювати на рідній землі.

    Цього дня в Україні відзначають День партизанської слави. Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час Великої Вітчизняної війни на території України, зробили вагомий внесок у визволення країни від фашистських загарбників.

     В школі було проведено ряд різноманітних заходів, присвячені вшануванню пам’яті героїзму, який в ті нелегкі часи проявили партизани. Для класних колективів 1-11 класів було проведено конкурс «Троянди краю, тобі, Ветеране» і варто зазначити, що кожен клас приніс до школи  пахучі, прекрасні, багаті різнобарв’ям квіти, які стали символом подяки та гордості за наших мужніх предків–партизан. Крім того в школі пройшла зустріч  з головою ветеранської організації смт Кольчина Удутом В. І., на якій учні школи переглянули презентацію про історію зародження партизанського руху, відомих партизан рідного краю тощо. Учні 8 класу під керівництвом педагога-організатора Масалової М. І. підготували міні виступ «Народним месникам - слава!»
 про велике випробування, що випало на долю українського народу в роки Великої Вітчизняної війни, про перші загони партизанів під керівництвом Миколи Попудренка та Сидора Ковпака.  Поділилася з присутніми  відомостями про партизанський рух на Закарпатті  й вчитель історії  Дудинець Г. В., яка вміло  й доступно розповіла присутнім  про славні подвиги наших земляків, що гордо називали себе партизанами.  Наостанок  Удут  В. І. поділився  спогадами , що випали на долю наших ветеранів, про їх  тяжкі випробування воєнного часу, що лягли на юні плечі наших односельців-ветеранів. Василь Іванович закликав старшокласників не бути байдужими, брати активну участь у житті громади селища, дбати про пам'ятники та могили загиблих воїнів. Ця зустріч  навіяла трохи суму, безмежну гордість, радість за перемогу, й в душах учнів звучало щире «дякую».

  Нехай День партизанської слави передається із покоління в покоління і надалі, нехай зберігає в наших серцях такі поняття як Батьківщина, честь, обов’язок і пам'ять.  

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

 

Категорія: Події | Переглядів: 558 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]